Concerten vanaf 1 juli weer toegestaan in België

concerten-1

Opnieuw goed nieuws en een fijne versoepeling voor de cultuursector in België. De Belgische overheid maakte woensdagavond bekend dat vanaf 1 juli zittende voorstellingen in de bioscoop, theater en concerten voor tot 200 man publiek weer toegestaan zijn. Dat is bekendgemaakt op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad.

Voorwaarden concerten

Er gelden wel nog altijd strikte voorwaarden. Het publiek moet veilige afstand van elkaar kunnen houden. Het publiek wordt door de overheid aangeraden om een mondmasker te dragen. Verder moet de organisator ervoor zorgen dat de binnenkomst en het vetrek mogelijk is zonder onbedoelde samenscholingen. Ook het perosoneel moet voldoende beschermd zijn.

De maatregelen die voor festivals, clubs, feestzalen en kermissen verbieden, blijven ten minste gehandhaafd tot en met 31 augustus.

Premier Sophie Wilmès verklaart dat : “De experts en de politiek zijn de cultuursector niet vergeten. Maar door de aard van de activiteiten, zijn er inherente problemen die de opstart delicater maken.”

Zowel de federale regering als de regionale regeringen beloven extra steunmaatregelen voor de culturele sector. De Vlaamse regering zegde woensdag tevens 65 miljoen euro toe aan de cultuursector.

Concerten-2
Credits: Marc Olivier