De 10 beste DJ’s van 2019 verdienen een aardig zakcentje

beste DJ's

Nederlandse DJ’s worden wereldwijd gezien als pioniers op het gebied van dance muziek. En terecht, want in de top 10 van het jaarlijks terugkerende DJ Mag Top 100 vind je aardig wat Nederlanders terug. De lijst werd tijdens AMF bekend gemaakt en is een lijst van de 100 beste DJ’s ter wereld. Er wordt bij deze lijst niet gekeken naar verkoopcijfers of streams, maar fans konden hun stem uitbrengen. Dit jaar stemde ruim 1,3 miljoen mensen uit 19 verschillende landen. Met behulp van Forbes wordt er ook duidelijk wat deze DJ’s per jaar binnenharken met het draaien van plaatjes. Let me tell you, dat is niet voor de poes!

Top 10 beste DJ’s en hun salaris

10. Steve Aoki | 27,2 miljoen per jaar

Vorig jaar viel de gek uitziende, taart gooiende Steve Aoki buiten de top 10, maar dit jaar heeft hij wel gehaald. De vaste resident van Hakkasan verdiende afgelopen jaar 27,2 miljoen, dus over zijn inkomen hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken.

9. Afrojack | 11 miljoen per jaar

Afrojack, die we ook wel kennen als Nick van de Wal, is de eerste Nederlander die we in dit rijtje tegenkomen. Afrojack is niet altijd positief in het nieuws geweest, maar over zijn draaikunsten valt niet te twijfelen. Dat bewijst zijn jaarinkomen van 11 miljoen per jaar wel.

8. Tiësto | 21,8 miljoen per jaar

Tiësto draait al wat jaren mee als DJ en dat maakt zijn 8ste positie in de top 10 des te knapper. Tussen 2002 en 2004 stond de Nederlandse DJ op nummer één van de DJ Mag Top 100 en is nog steeds razend populair. Van 21,8 miljoen per jaar kun je genoeg leuke dingen doen.

https://www.instagram.com/p/BsEJeoXD7pH/

7. Oliver Heldens | ?

Oliver is één van de twee ‘vreemde eendjes’ in de top tien. Niet omdat het raar is dat hij op plek 7 staat, maar omdat over zijn jaarinkomsten niet zo veel bekend is. Deze Rotterdammer is pas 24 jaar en timmert met lekker aan de weg. Vorig jaar stond hij op plek 9, nu op 7 en lijkt het dus een kwestie van tijd voordat hij de top 5 binnenwandelt.

6. Don Diablo | ?

Meteen door met het tweede ‘vreemde eendje’, want ook bij Don Diablo weten we niet precies hoeveel hij per jaar cashen. Wel kunnen we vertellen dat hij dit jaar is gestegen van plaats 7 naar plaats 6 en lijkt dus ook bezig met ene flinke opmars. Lekker bezig!

5. Marshmello | 36 miljoen per jaar

Wie deze verschijning niet kent, heeft de afgelopen jaren onder een steen geleefd. Marshmello heeft met de grootste namen uit de business samengewerkt en had zelfs zijn eigen concert in het immens populaire Fortnite. Waar aanvankelijk niemand wist wie er onder marshmallow masker verstopt zat, werd eind 2017 bevestigd dat het om DJ Cristian Comstock zou gaan. Vorig jaar op plek 10, nu op plek 5 én een lekker jaarinkomen van 36 miljoen per jaar.

https://www.instagram.com/p/B3eQ8sYlYYg/

4. Armin van Buuren | 13,6 miljoen per jaar

Armin van Buuren heeft het vaakst de nummer één positie van de DJ Mag Top 100 bekleed. 5 keer stond hij bovenaan het lijstje, maar moet het nu doen met een vierde plek. De 13,6 miljoen per jaar zal in ieder geval genoeg troost bieden.

3. David Guetta | 16,4 miljoen per jaar

David Guetta brak in 2009 door met de hit ‘When love takes over’ met R&B zangeres Kelly Rowland. De wereld loopt nog steeds weg met zijn tracks en zijn populariteit is duidelijk nog niet ten einde. Afgelopen jaar verdiende de Franse DJ 16,4 miljoen eurootjes, dat zijn potverdorie en hoop croissantjes!

2. Martin Garrix | 17,3 miljoen per jaar

Met zijn 23 jaar verdient Martin Garrix in een jaar meer dan de meeste in hun helen leven gaan verdienen. Naast dat hij met 17,3 miljoen per jaar goed boert, is hij ook enorm populair bij fans. Waar hij vorig jaar nog op nummer 1 stond, moet hij de troon nu overdragen aan de volgende uit het lijstje.

1. Dimitri Vegas & Like Mike | 10,4 miljoen per jaar

Na drie jaar op de tweede plek te hebben gestaan, is het Dimitri Vegas & Like Mike eindelijk gelukt om op de felbegeerde eerste plaats te komen. De twee zijn afkomstig uit Griekenland, maar zijn opgegroeid in België. Kleine kanttekening: de 10,4 miljoen euro die ze per jaar verdienen dient door tweeën gedeeld te worden. Niet dat dit ze zal boeien, want ze mogen zich in ieder geval de beste DJ, in dit geval duo, ter wereld noemen.