10 pizza toppings waarvan je het bestaan niet afwist

Pizza toppings-1

We kennen allemaal de discussie; wél of geen ananas op je pizza? De meningen zijn hierover zeer verdeeld. Een schande, als je het aan de Italianen vraagt. Aan de andere kant zijn er mensen die zweren bij een pizza Hawaï. Ook al krijgen veel mensen rillingen bij het idee van ananas op een pizza, er zijn nog veel meer rare pizza toppings. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

1. Garnalen

Deze topping wordt vooral gebruikt in Japan. Zij vinden het heerlijk om hun pizza eens goed te beleggen met garnalen. De rest van de pizza wordt wel gewoon Italiaans bereid. Klinkt niet zo heel smerig toch?

2. Cheeseburger

Cheeseburger? Ja hoor, een cheeseburger als topping! Als je niet kunt kiezen tussen een lekker stuk pizza of een heerlijke cheeseburger, dan pak je ze toch gewoon allebei? In Nederland zijn pizza-hamburgers al verkrijgbaar in de supermarkten, dus misschien ben je er al bekend mee. De combinatie van Italiaans en Amerikaans eten klinkt zo verkeerd nog niet. Kun je ze niet vinden in de winkel? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een pizza-punt tussen een cheeseburger proppen. Ziet er niet zo fancy uit maar smaakt hetzelfde toch?

3. Nacho’s

In de VS kun je het al bestellen; een pizza belegd met nacho’s. De krokante bodem van de pizza in combinatie met de krokante nacho’s maakt het allemaal wel lekker crunchy.

Bij sommige mensen komt dit idee er misschien niet in. Toch is het niet super smerig als je erover nadenkt. Er zijn ook al pizza’s met Nutella verkrijgbaar, dus waarom niet met cookie dough? Toch doen ze er in Zuid-Korea nog een stapje bovenop. Daar kun je een pizza bestellen waarbij de korst van cookie dough is en de pizza toppings bestaan uit garnalen, aardappelen, pompoen en rozijnen.

5. Pizza in een hoorntje

Aangezien het soms onhandig is om zo’n slappe pizza-punt zonder te knoeien je mond in te krijgen, hebben de Amerikanen daar iets op bedacht. Door de pizza op een bepaalde manier op te rollen krijg je een pizza in de vorm van een ijshoorntje. Best handig.

6. Inktvisinkt

Ehm, wat? Ja, intvisinkt. Dus niet de inktvis, maar de inktvisinkt wordt in Japan in plaats van tomatensaus gebruikt. Ieder z’n ding, toch?

7. Alligator, kikker en python

Wil je echt graag een pizza eten die je niet zo snel ergens anders kan bestellen? Dan moet je naar de VS. In het zuiden serveren ze namelijk deze exotische pizza met alligator, kikker en python. Gekke Amerikanen.

8. Frietjes (of patat)

In Brabant, Limburg en Zeeland zeggen ze frietjes en in de rest van Nederland patat. Toch komt het allebei op hetzelfde neer. Maar heb je al eens een pizza met overheerlijke frietjes als pizza topping overwogen? Nooit meer de twijfel tussen pizza of friet. Gooi de frietjes gewoon op de pizza, even in de oven en geniet van deze heerlijke combinatie.

9. Kakkerlakken

Ja, als we dan toch bezig zijn met rare pizza toppings, dan kunnen kakkerlakken daar ook nog wel bij. In de VS gooien ze deze beestjes graag op hun pizza. Lekker krokant, dat is dan weer wel zo.

https://www.instagram.com/p/Bir_GHmDIhx/?utm_source=ig_embed

10. Noodles en sojasaus

Last, but not least; pizza met noodles en sojasaus. De Japanners weten het wel elke keer weer te verzinnen.

 

 

Source :