11 types die je op elk technofeest tegenkomt

technofeest

EIN-DE-LIJK mogen we weer. Onze schoenzolen eraf dansen op de meest rauwe techno. Met Amsterdam Dance Event voor de deur kunnen we ons maar beter voorbereiden, want het is even geleden. Een technofeest met beats, zwetende lichamen, tranen en verdovende middelen is een bijeenkomst van schitterende figuren. Oprecht.

Typetjes op technofeestjes

1. Hippe hipster

De hippe hipster is te herkennen aan zijn excentrieke gezichtsbeharing in de vorm van een ferme baard of een gepolijste krulsnor. Daarnaast is de kans groot dat de bovenste twee knoopjes van zijn blouse open heeft staan, want deze man is trots op zijn borsthaar. Hij loopt het liefst met een boog om mede-hipsters heen, want dan zou hij zich wel eens mainstream kunnen worden. En dat wil hij natuurlijk niet.

Credits: Laura Dewilde

2. De fitgirl

De fitgirl draagt tijdens een technofeest al-tijd een naveltruitje om haar afgetrainde aan alles en iedereen te laten zien. Deze dame is niet bepaald vies van aandacht en heeft een sexy dansroutine, met een strakke legging waarin haar billen aardig tot hun recht komen.

Credits: Atikh Bana

3. De fistpumper

Kijk, niet iedereen heeft benen die naar elkaar luisteren en deze mensen hebben vaak maar een dansmove in hun repertoire. Te prijzen is wél dat deze met vol overgave wordt uitgevoerd. Of ze nu rechts- of linkspumpend zijn, één hand is voorzien van een drankje en de andere is het gehele feestje een gebalde vuist. Pas wel op als je een fistpumper nadert, je wilt geen vuist in je gezicht.

Credits: Julio Casado

4. De technoveteraan

Een zeldzaam maar schitterend exemplaar, is de technoveteraan die het heerlijk vind tussen de technokinders. Hij is in de meeste gevallen jonger van geest dan veel mede-ravers op het technofeest en heeft met zijn oude lichaam nog aardig wat dansmoves in petto. Absoluut een van de mooiere types om tegen het lijf te lopen.

Credits: IG @aileenderuijter

5. Dolly duckface

Er zijn van die dames die alles met de online wereld willen delen en een technofeestje hoort daar dan ook zeker bij. Terwijl ze lekker staat te gaan op de technobeats, is haar arm altijd gestrekt en heeft ze haar telefoon standaard op selfie-modus staan.

Credits: Gian Cescon

6. De groupie

Girls love DJ’s is natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Want DJ’s doen het goed bij de dames en voor sommige is een avond niet compleet voordat ze een foto hebben gescoord met de hete plaatjesdraaier. Ze zijn dicht bij de DJ-booth the vinden, in de hoop dat de DJ ze naar boven wenkt om backstage te komen.

Credits: Anthony Delanoix

7. De zeveraar

Wanneer er techno-medicijnen in het spel zijn hebben sommige mensen de neiging om de grootste onzin uit te kramen. In zijn/haar hoofd klinkt het allemaal logisch, maar probeer vooral niet de begrijpen wat deze zeveraar in kwestie duidelijk probeert te maken. Knik en lach een keer, en geniet van het vermaak. Neem hem/haar niet kwalijk als hij/zij even wil gaan wandelen, want hij/zij heeft volgende week een tentamen die alleen verzet kan worden wanneer hij/zij nu een ijsje eet. Makes sense.

Credits: Yns Plt

8. Harry herkauwer

Dit is een meestal een man waarvan de lichaamstaal verklapt dat hij ontzettend lekker gaat. Zijn zonnebril staat scheef op zijn hoofd en probeert bier te bestellen bij een vuilnisbak. Probeer hem niks te eten te geven, want dan staat de beste man een half uur op een stukje pizza te kauwen. Laat hem lekker zijn ding doen bij z’n denkbeeldige statafel.

Technofeest-1
Credits: GoaShape

9. Nol ‘no shirt’

Het moge duidelijk zijn dat dit een man is, die doordeweeks elk moment aangrijpt om dumbells door het plafond te smijten. Deze man gaat voor goud en knoopt, zodra hij het terrein, zijn shirt om zijn middel. Het duurt niet lang totdat zijn ontblote en geschoren bovenlichaam begint te glimmen van het zweet. Deze man slooft zich namelijk uit en vind je meestal in de buurt van bovengenoemde fitgirl.

Credits: Partyfreaker

10. De verloren vriend(in)

Je hebt net samen munten gehaald, maar het moment dat je jezelf omdraait is hij/zij gevlogen. Deze types zouden een enkel- of halsband moeten dragen, want banjeren zonder moeite uren achter elkaar solo het terrein over. Het moment dat je elkaar weer op een random plek tegenkomt is daarentegen wel goud.

Credits: Filipe de Rodrigues

11. Het pretgezichtje

De pretgezichtjes zijn vaak nieuw in de scene en hebben door de constante indrukken een permanent pretgezicht opstaan. Ze zijn altijd vrolijk, gaan helemaal los op de sets die gedraaid worden, maar zijn ontroostbaar als de laatste deuntjes hebben geklonken en naar huis moeten. Janken, maar was was het mooi.

Technofeest-3
Credits: Baylee Graming