De 12 geboden voor friends with benefits

Is het een mythe of kan het echt? Wanneer we het over friends with benefits hebben zijn de meningen verdeeld. Als het werkt is het dé perfecte oplossing voor een actief seksleven, zonder gezeik. Helaas blijkt dat het in de meeste gevallen uitloopt op een fiasco. Jantje neukt der vier per week, Margeet wil elke keer blijven slapen of Pieter wil ineens wel héél veel oogcontact tijdens de seks. Herhaaldelijke seks zonder dat het ‘meer’ wordt is lastig. Wil je toch een poging wagen met je neukert? Dan hebben wij een aantal geboden voor je waar je écht rekening mee moet houden.

De Friends With Benefits Guide

1. Gij zult niet verliefd worden

Regel één in een ‘special friendship’ is: niet verliefd worden. Of kappen als je merkt dat je verliefd begint te worden. Wanneer je van te voren afspreekt om alleen seks met elkaar te hebben is dit erg belangrijk. Je hebt niet voor niets gekozen voor friends with benefits. Anders waren jullie wel gaan daten, toch?

2. Gij zult duidelijke afspraken maken

En dan wel van te voren. Het is misschien een ongemakkelijk gesprek met een insteek van “uh, ja… Gewoon alleen ‘n bietje neuken ofzo..?”, maar het is ook een héél belangrijk gesprek. Je wil duidelijkheid vooraf en het liefst ook gewoon een aantal duidelijke regels. Veel mensen vinden het moeilijk, of zelfs onmogelijk, om seks te scheiden van hun gevoelens. Als je dit niet kunt, ga dan ook niet een verbinding als ‘FWB’ aan.

3. Gij zult niet doen aan knuffelseks

Zie seks met je ‘voordeelvriend’ als wat het is. Een actie die wordt ondernomen om aan je trekken te komen, puur en alleen voor de geil. Gewoon lekker rampetampen in de slaapkamer, maar niet van die gevoelige knuffelseks. Ook na de seks kun je het beter vermijden om te knuffelen. Het is vooral belangrijk dat jullie lekker afstandelijk blijven, buiten de seks om. Want wanneer je op gaat merken dat de blauwe ogen van je sekspartner verdomd veel weghebben van de schitterende Caribische zee waar je altijd al eens naartoe hebt willen gaan, is het te laat. Focus je dus liever op de geslachtsdelen dan op de rest van het beestje. That’s where the real magic happens. 

4. Gij zult niet jaloers worden

Gaat je FWB op een date? Tof, goed, mooi! Lekker doen dan. Dat zijn namelijk he-le-maal niet jouw zaken. Ook niet wiens Instagram foto’s je FWB liked, of met wie hij op welk feestje was. Zelfs als je sekspartner voor je neus met een ander staat te tonghockyen moet dat geen probleem zijn. Bemoei je niet met het leven van de ander en zorg dat het je geen reet kan roesten wat hij/zij verder met z’n leven doet. Dan zit je solid. 

5. Gij zult reageren op the bootycall

Ah, daar heb je ‘m. Het grootste voordeel van friends with benefits: the bootycall. Want hoe chill is het als je met je lamme kop nog even lekker een oude vertrouwde beurt kunt halen? Juist ja, heel chill. Wanneer je een regelmatige bootycall geeft aan je FWB, kun je er ook eentje terugverwachten. Wees dan geen moodkiller die liever in z’n bed blijft pitten. Voor wat, hoort wat.

Foto: Daniel Apodaca

6. Gij zult niet met elkaar daten

Ook wel: gij zult uw contact zo veel mogelijk beperken tot de slaapkamer. Want daarbuiten moeten jullie in principe zo min mogelijk met elkaar te maken hebben. Als je wilt voorkomen dat iemand gevoelens krijgt tenminste. Gewoon alleen lekker platte seks, niks meer en niks minder.

7. Gij zult eerlijk zijn

Wanneer gij merkt dat gij gevoelens krijgt, zult gij dit delen met je partner. Of wanneer je gewoon merkt dat het allemaal niet meer werkt. Gewoon over praten, delen wat de problemen zijn en voorkomen dat er iets gaat lopen broeien. Simple as that. 

8. Gij zult geen ouders, familie of vrienden ontmoeten

Very important. Er is niets dat zo hard ‘MEER!’ schreeuwt als een ontmoeting met beste vrienden of familie. Dit moeten jullie dan ook te allen tijden zien te vermijden, kan veel gezeik of gemengde signalen opleveren.

9. Gij zult geen FWB worden met een goede vriend/vriendin

Je denkt misschien: ideaal. Jullie kennen elkaar goed, kunnen het geweldig met elkaar vinden dus waarschijnlijk kunnen jullie ook heerlijk op elkaar liggen en magische dingen doen met elkaars geslachtsdelen. Toch? Nou, nee. Werkt gewoon niet. Wanneer je een goede vriendschap gaat mengen met een portie seks, is dat het uiteindelijke recept voor óf een serieuze relatie, óf drama. Als je vriendschap je iets waard is blijf je hier dus ver van uit de buurt.

10. Gij zult uw FWB niet zien als een potentiële partner

Niet denken aan de ander met je baby in z’n armen, niet stiekem naar je FWB staren als die slaapt (het liefst trouwens helemaal niet samen slapen) en niet verwachten dat het meer kan worden. Wanneer je een friends with benefits-overeenkomst aan gaat, betekent het dat deze dingen van de baan zijn. Natuurlijk, er zijn gevallen bekend waarin het tot iets moois uitgebloeid is. Maar er zijn nog veel meer gevallen bekend waarin één van de twee verkeerde verwachtingen had en uiteindelijk broken-hearted eindigde. Niet doen dus.

11. Gij zult elkaar niet nutteloos appen

“Hoe is je dag?” “O-m-g, wat mij net overkwam op stage!” “Wat zijn je grootste dromen en angsten?”. Nee, nee, NEE! Helemaal fout, mensen. Gij zult alleen appen om een foto van je geslachtsdeel te sturen. Oftewel even lekker te sexten, of eventueel te vragen of de ander komt seksen. Maar niet nutteloos gaan lopen appen en de hele dag met elkaar praten. Is nergens goed voor, wordt niemand blij van. Do we need to remind you? Alleen seks.

12. Gij zult uw zaakjes beschermen

Zorg goed voor jullie huisdiertjes. Wanneer je ze regelmatig buiten de deur laat spelen, zorg dan dat je er netjes een condoompie omgooit. Je wil niet de soa van het buurmeisje op jouw geslachtsdeel terugvinden. Gewoon netjes beschermd, dan is het ook geen probleem als jullie naast je FWB af en toe een steady zesje mee naar huis nemen vanuit de kroeg.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *