13 type kroegtijgers die iedere vriendengroep heeft

Sta je dan weer op zaterdagavond, samen met je zooitje ongeregeld in de kroeg. Want ja, dat zijn jullie. Kijk maar eens om je heen, grote kans dat minimaal één persoon vanavond gaat kotsen. En dat iemand anders vanavond staat te kopkluiven met het schandaligste wijf in deze tent. Waarschijnlijk loopt het regelmatig uit op flinke escalatie, en dat is niet heel gek. Figuren dat jullie zijn. Daarom bij deze als ode aan de bende van ellende: 13 verschillende type mensen tijdens het stappen, die in elke vriendengroep te vinden zijn.

Typetjes die elke vriendengroep tijdens het stappen heeft

1. Degene die altijd te vroeg piekt

Hebben we jou weer: elke keer grootse plannen voor de stapavond. Indrinken gaat bij jou niet alleen met bier, nee: hiervoor heb jij minimaal een halve liter Bacardi, vijf glazen wodka en een gin-tonic voor nodig. En elke keer gaat het weer mis: zo rond een uurtje of tien ben je al zo lam als een regenworm. Geen coördinatie meer, er komen losse flodders uit je mond en grote kans dat je binnen een kwartiertje al boven de wc hangt. Het is weer zo ver hoor, veel te vroeg naar de gedverderrie. Als je piekt, dan piek je ook goed. Daar kan niemand omheen. Alleen jammer dat je de helft van de tijd de kroeg niet haalt.

2. De clown

Jouw favoriete outfit tijdens een avondje uit moet toch wel je lolbroek zijn. Want potverdorie wat weet jij ze altijd uit je mouw te schudden. De ene grap na de andere. Op het begin van de avond vind niemand je nog grappig, maar op het einde laat je ze allemaal over de grond rollen. Precies waar jij het voor doet. En dan hebben ze nog niet eens de ‘hilarische’ dance moves gezien die je hebt voorbereid voor vanavond. En het beste van alles? Jij zelf lacht nog het hardst om jezelf, top avond gegarandeerd dus.

3. Degene die alles kwijt raakt

Waarschijnlijk ben jij regelmatig de reden van schuddende hoofden, teleurgestelde ogen en flink gezucht. Maar jij kan er toch niks aan doen dat je spullen gewoon uit zichzelf lijken weg te rollen? Het is ongelofelijk hoe getalenteerd jij bent eigenlijk. Er is niets wat jij niet kan verliezen. Regelmatig dank je god op je blote knietjes dat je geslachtsdelen vastzitten aan je lichaam, dat zou nog eens écht een probleem worden namelijk. Heel druk maak jij jezelf er meestal niet over als je weer eens iets kwijtraakt. Negen van de tien keer komt het vanzelf wel weer boven drijven. Maar als je met je zatte harses weer bedenkt dat je je portemonnee verloren bent zullen je vrienden niet altijd even positief reageren.

4. De persoon die waarschijnlijk over een week pas weer thuis beland

WAT? Iedereen wil al naar huis? Maar het is pas 4 uur ‘s nachts. En je hebt net zo veel toffe vrienden gemaakt. Je bent hun namen even vergeten, maar het enige wat je wél bij is gebleven is die after waar ze het over hadden. Dus daar ga je weer, met je gare hoofd en een roesje waar menig paard mee omgelegd zou kunnen worden. Weer een shitload aan chemische middelen door de neus en jij bent nog good to go voor de komende drie dagen. Wat, verantwoordelijkheden? Jij gaat gewoon nog lekker even een weekje door. Alleen wel jammer dat je vergeten bent waar je huis woont en je fiets fietst. Maarja, zorgen voor later toch.

5. De M.I.A.

We snappen het wel, avontuur kan key zijn voor een toffe avond. En natuurlijk vind jij je vrienden super gezellig, maar jij reist gewoon liever af naar het onbekende. Op stap gaan is voor jou als een ontdekkingsreis: vol nieuwe wezens en mythes. Met je pinpas op zak en een baco’tje in je hand dans je van de ene kroeg naar de anderen. Je telefoon die overstroomt van de appjes zet je voor het gemak maar even uit, die irritante vrienden van je moeten zichzelf maar vermaken. Voor je het weet heb je tweeëndertig nieuwe Facebookvrienden, een nieuwe zonnebril, kamerplant én een orgaantje of twee minder. Hoe je hier beland bent? Geen idee. ‘Toffe avond wel. ‘ mompel je, terwijl je naar huis rijdt op de Shetland pony die je zojuist geadopteerd hebt. Alleen jammer dat je morgen weer dat gezeik aan je hoofd krijgt met vragen waar je was.

6. Degene die zijn tong niet binnen zijn mond kan houden

Sjonge jonge, het lijkt wel alsof je aan liefdadigheid doet met hoe vaak jij die tong van je deelt met anderen. Jij neemt sharing is caring net iets te serieus wanneer het op speeksel aankomt. Maar zodra je een vaatje alcohol door je bloed hebt stromen krijg je gewoon enorm veel zin om andere amandeltjes op te zoeken met je tong. En dan maakt het ook niet meer uit hoe de trotse eigenaar van die amandelen eruit ziet: als het een tong heeft is het voor jou al dikke vette prima. Kom maar door.

7. De dick-detector / Pussy-predator

Stappen is bij jou niet voor de leuk, nee. Jij staat daar met een missie. En niet zomaar een missie: vanavond ga jij met je geslachtsdeel over dat van een ander wrijven. Voor jou is een avond niet compleet zonder penetratiegarantie en hier maak je dan ook werk van. Je bent als een speurhond: vanaf het moment dat je binnenkomt heb je al geroken hoeveel kruisjes er rond zweven. En ze weten het misschien nog niet, maar die ga jij de nacht van hun leven geven. NEUKUH!

8. Degene die elke week zijn ingewanden eruit kotst

Noem het een dom, of noem het gewoon heel moedig: elke keer overschat jij jezelf weer. Al die alcohol gaat erin alsof het niets is, met het resultaat dat het er uiteindelijk weer drie keer zo snel uitvliegt. Het lijkt gewoon alsof die grens die de meeste mensen hebben bij jou niet ontwikkelt is. Je doet het niet expres, het overkomt je gewoon telkens weer. Maar geen probleem hoor. Want als de lading weer gelost is, giet jij gewoon weer een nieuwe naar binnen. Let’z gowwwww!

9. Degene die doet alsof die professioneel danser is

Ja, zodra jouw voetjes de kroeg binnen stappen ben jij in je element. Your booty is out of control! Je zal wel half slangenmens zijn, want potverdorie wat heb jij movesEn blij dat jij wordt van die hitjes, ongelofelijk. Pirouette na pirouette, twerk na twerk. Uren achter elkaar sta jij tussen de bezweette lichamen te schuren, tijd is een illusie. Die calorietjes van de drank dans jij er zo weer af!

10. Het ‘ik mis mijn vriendje’-mens

We gaan niet eens woorden vuil maken aan deze knakworst.

11. De jankbamie

Een stapavondje is geen pretje voor jou. Je bent gewoon te oud aan het worden voor dit gezeik. De irritante dronken mensen, de kutmuziek, je vrienden die erbij lopen als een stelletje ongeleide projectielen. Het is te warm binnen, de drank is niet te zuipen. Te druk of te rustig. Je voelt die drank gewoon niet en eigenlijk wil je gewoon na twee stappen binnen weer naar huis. Wat doe je hier überhaupt ook, elke keer laat je jezelf weer overhalen voor deze marteling. Na een gepaste tijd in een hoekje gestaan te hebben met je chagrijnige kop vervolg je dan ook stilletjes (uiteraard in je eentje: het is pas 2 uur, idioot) je weg naar huis.

12. De provoker

De. Fuck. Denkt die knakworst die jou net aankeek wel niet? Moet hij wat van je of zo? Want dan kan die het krijgen hoor. En dat hoertje verderop? Je zal haar eens laten zien waarom je geen cheap ass extensions in je haar moet gooien. Hoe dúrft ze in de buurt van je vriendje te staan. De barman heeft het overigens ook so-wie-so op jou gemunt, maar hij heeft geen idee WAAR JIJ POTVERDOMME TOE IN STAAT BENT. En je vrienden denken dat ze je kunnen sussen, ha-ha. Kansloze sukkeltjes. Na een puntje drankjes  ben jij namelijk onoverwinnelijk. Ook heb jij een een agressieprobleem, maar dat realiseer jij jezelf morgenochtend pas weer.

13. De ouder

Je kijkt om je heen en ontdekt dat twee van je vrienden verdwenen zijn. Eén vriend is in een ware oorlog met de uitsmijter beland. Er is iemand aan het huilen omdat ze haar vriendje mist en een ander staat op de kop te twerken met drie mannen die haar allemaal proberen te penetreren. Ook staat  iemand te dansen in zijn eigen kots. Je besluit eerst je maat erop te wijzen dat de zonnebril die hij al een uur aan het zoeken is gewoon op zijn hoofd staat. Hoofdschuddend ga je vervolgens een voor een je vrienden af. Iemand moet deze situatie enigszins onder controle te houden. Jij moet er op zijn minst voor zorgen dat er niet wéér iemand op het politiebureau eindigt.

Foto: Trinity Kubassek
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *