14 Koffiefeitjes die jij nog niet wist

Taste
// 16 augustus 2019
Koffiefeitjes-1

Het is vrijdagmiddag en dat betekent dat het weekend lonkt. Over een paar uurtjes gaan de flessen bier open en wordt er wijn ingeschonken, maar voor nu zoeken we onze redding in een kop koffie. Of meerdere, want aan het einde van de week kunnen we wel een cafeïnekick gebruiken. Verras je collega’s op de vrijmibo met de zojuist opgedane kennis over koffie.

14 koffiefeitjes

1: Koffiebonen zijn helemaal geen bonen, maar pitten van de koffiebest

2: Koffiebonen zijn groen en naarmate ze rijper worden verkleuren ze van groen naar geel, naar rood.

3: Van alle koffiebonen ter wereld zijn er maar twee geschikt voor het maken van koffie: Arabaica en Robusta

4: Koffie werd het eerst gevonden in Ethiopië

5: Koffie is aromatischer dan wijn

6: De intensiteit van de koffie geeft de brandgraad aan, niet de pittigheid.

7: Een sterke bak koffie hoeft niet perse een hoge intensiteit te hebben

8: Hoe langer de koffie in aanraking is met water, des te hoger het cafeïnegehalte van de koffie is

9: Een espresso heeft vaak een hoge intensiteit, maar bevat minder cafeïne dan koffie

10: Hoe langer boon wordt geroosterd, des te bitterder de koffie wordt

11: Kort roosteren zorgt voor een zure smaak

12: Het woord ‘espresso’ is het Latijnse woord voor ‘uitpersen’

13: Voordat je koffie drink kun je beter een glas water drinken.. Dit reinigt je smaakpapillen waardoor je de aroma’s van de koffie beter kunt proeven.

14: Het duurt ongeveer drie uur voordat de koffie in je lichaam is uitgewerkt

Koffiefeitjes-2

Credits: Janko Ferlic

 

Categories
Taste