14 Koffiefeitjes die jij nog niet wist

Taste
// 24 februari 2020
Koffiefeitjes-1

Het is maandagochtend en het weekend heeft er weer ingehakt. Het enige wat je door deze verschrikkelijke dag heen kan trekken is een heerlijke bak koffie. Of meerdere, je kunt namelijk wel een cafeïnekick gebruiken. Verras je collega’s met de volgende koffiefeitjes!

14 koffiefeitjes

1: Koffiebonen zijn helemaal geen bonen, maar pitten van de koffiebest

2: Koffiebonen zijn groen en naarmate ze rijper worden verkleuren ze van groen naar geel, naar rood.

3: Van alle koffiebonen ter wereld zijn er maar twee geschikt voor het maken van koffie: Arabaica en Robusta

4: Koffie werd het eerst gevonden in Ethiopië

5: Koffie is aromatischer dan wijn

6: De intensiteit van de koffie geeft de brandgraad aan, niet de pittigheid.

7: Een sterke bak koffie hoeft niet perse een hoge intensiteit te hebben

8: Hoe langer de koffie in aanraking is met water, des te hoger het cafeïnegehalte van de koffie is

9: Een espresso heeft vaak een hoge intensiteit, maar bevat minder cafeïne dan koffie

10: Hoe langer boon wordt geroosterd, des te bitterder de koffie wordt

11: Kort roosteren zorgt voor een zure smaak

12: Het woord ‘espresso’ is het Latijnse woord voor ‘uitpersen’

13: Voordat je koffie drink kun je beter een glas water drinken.. Dit reinigt je smaakpapillen waardoor je de aroma’s van de koffie beter kunt proeven.

14: Het duurt ongeveer drie uur voordat de koffie in je lichaam is uitgewerkt

Koffiefeitjes-2

Credits: Janko Ferlic

 

Categories
Taste