3 tips om gezond te eten in tijden van corona

Taste
// 19 november 2020
gezond eten

Gisteren is aangekondigd dat de eerste versoepelingen wat betreft de horeca, in het gunstigste geval, pas halverwege december in zullen gaan. Dat betekent dat we voorlopig nog niet uit eten kunnen en dus veel thuis achter het fornuis staan. Je bent misschien geneigd om extra inkopen te doen of te gaan hamsteren. Maar is dit wel zo slim?

Je laat je door de coronastress misschien nu wat makkelijker verleiden om producten te kopen die je normaal niet zo vaak eet en ook ongezondere producten. Gezond eten is belangrijk, helemaal in de tijd waarin we nu leven. Daarom helpen we je met deze tips om gezond te eten in tijden van corona.

3 tips om gezond te eten in tijden van corona

Boodschappen doen

Het is belangrijk om een boodschappenlijst te maken met producten die je echt nodig hebt voordat je naar de supermarkt gaat. Houd daarbij ook rekening met de hoeveelheid die je daadwerkelijk verbruikt. Te veel voedselwaren kopen kan ervoor zorgen dat je meer gaat eten dan normaal of dat je het weggooit. En dat is zonde. Je kunt natuurlijk een kleine voorraad aanleggen van producten die langer houdbaar zijn, denk aan pasta, rijs of gedroogde peulvruchten.

Maar daarnaast zijn ook verse producten nodig in een gezond voedingspatroon, denk aan vlees, vis, groenten, fruit en zuivel. Bewaar de producten die je hebt aangeschaft op de juiste manier en check ook tot wanneer deze ten minste houdbaar zijn (THT).

Gezond eten-1

Credits: Atoms

Kook met een maaltijdbox

Geen zin om naar de supermarkt te gaan? No problemo! Een maaltijdbox is een handige service die klaargemaakte maaltijden bij jou thuis bezorgd. Ideaal voor mensen die liever niet de drukte van een supermarkt opzoeken of om voor zichzelf te koken.

Maaltijdboxen variëren van het leveren van een gezonde maaltijd die al klaargemaakt is en enkel opgewarmd hoeft te worden, tot het leveren van ingrediënten met de bijbehorende recepten die nodig zijn om de maaltijd te bereiden. Of je nu zin hebt in vlees, vis of vegetarisch, jij kiest wat je kookt.

Steun de horeca

De horeca hangt momenteel aan een zijde draadje en kunnen alle steun gebruiken. Voor veel restaurants zijn afhaal en bezorgen de enige vorm van inkomsten die zij genereren.

Naast dat je keihard aan je karmapunten werkt wanneer je een maaltijd afhaalt of laat bezorgen, gebruiken restaurants over het algemeen vaak verse streekproducten. Deze zijn uiteraard gezonder dan de magnetronmaaltijden die je in de supermarkt kunt halen.

Dichterbij een avond uit eten ga je niet komen!

Credits: Unsplash