De 4 lekkerste wintercocktails voor tijdens de feestdagen

Taste
// 27 oktober 2018
Wintercocktails-6

Oktober zit er al weer bijna op en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. En feestdagen equals drank. Of we willen of niet, december is de maand waarin we onze giechel volgieten met alcohol om 2019 met een schone lei te beginnen, so to speak. Goede voornemens, ditjes, datjes, je kent die onzin wel.

Het is dus hoogtijd om eens na te denken wat je je gasten voor gaat schotelen tijdens het kerstdiner of oudejaarsavond. Wij hebben samen met Rutte, niet Mark maar de distilleerderij uit Dordrecht, een aantal recepten samengesteld voor de gezelligste maand van het jaar. Een mooie mix van onze favoriete gin’s en aantrekkelijke, oudere broer jenever. Van deze wintercocktails ga jij het heerlijk warm krijgen tijdens de feestdagen

Hot Dutch Applepie

Hoewel de Amerikanen de appeltaart claimen als nationaal dessert, is het toch echt Nederlands. Rutte reproduceert deze traditie met de ‘Hot Dutch Appleppie’ cocktail. Samen met de smaken van walnoot, mout en de toevoeging van een kaneelstok, kom jij meteen in de kerstsfeer.

recept:

  • 60 ml Rutte Old Simon Genever
  • 10 ml appelsap(troebel)
  • 10 ml vanillesiroop

Verhit het geheel en top het af met slagroom, ene kaneelstok en gesneden appelstukjes.

Wintercocktails-1

Dutch Teatime

Koffie- en thee infused drankjes zijn hot and happening. De ‘Dutch Teatime’ cocktail is een variatie op de traditionele Gimlet, waarbij je een Earl Grey theezakje heel eventjes in het drankje laat hangen. De bergamot uit Earl Grey benadrukt de frisse noten van de Rutte Dry Gin.

Recept:

  • 50 ml Rutte Dry Gin
  • 30 ml lime cordial
  • 2 kneepjes limoensap
  • 1 tl honing

Mix alle ingrediënten in een shaker en giet het in een theemok. Laat het Earl Grey theezakje vervolgens 20 seconde trekken en je bent ready to drink. Zie je jezelf al zitten bij het haardvuur?

Wintercocktails-1

Xmas Martinez

The martinez is een échte klassieker met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 19de eeuw. Het drankje werd voor het eerst genoemd in het boek ‘The Moden Bartenders’ Guide’  in 1884 en wordt ook wel de voorloper van de Martini genoemd. Deze versie, met Rutte Old Simon Genever en sweet vermouth, verfijnd met tonen van kruidnagel en steranijs, is een perfect aperitief voor na een kerstdiner.

Recept:

  • 40 ml Rutte Old Simon Genever
  • 20 ml Heering Cherry Liqueur
  • 20 ml sweer vermouth
  • 3 scheutjes Angostura bitters
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs

Giet alle ingrediënten in een met ijs gevuld glas, roer en zeef het vervolgens af in een V-vormig cocktail glas. Garneer het met één steranijs en tadaaa, je eigen ‘Xmas Martinez’.

Wintercocktails-3

Sloe Royale

Wanneer je aan het aftellen bent tot 00:00, heb je een elegant drankje nodig om te proosten op het nieuwe jaar. Een stijlvolle, maar makkelijk te maken drankje is de ‘Sloe Royale’. Het wordt gemaakt met de nieuwe, fruitige Sloe Gin van Rutte dat goed samengaat met de lichte zuurheid van champagne.

Recept:

  • 50 ml Rutte Sloe Gin
  • Champagne

Giet de Sloe Gin in een champagneglas en vul de rest met Champagne. Easy AF!

Wintercocktails-4

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rutte
Categories
Taste