De 5 beste aftermovies voor tijdens je quarantaine

Balaton Sound 2020-1

De harde realiteit is dat we nog tot minstens 1 juni moeten wachten voordat het ‘normale’ leven weer begint. De kans is ook aanwezig dat deze periode nog wordt verlengd, dus tot die tijd moeten we het doen met de aftermovies van vorig festivalseizoen. Om deze tijd van verveling enigszins vermakelijk te maken hebben we de 5 tofste aftermovies voor je op een rijtje gezet. Zo kun je nog even (na)genieten van de allermooiste momenten van 2019. Here we go!

Top 5 aftermovies

Je kunt natuurlijk een eigen aftermovie maken, maar je kunt het beter overlaten aan de mensen die er verstand én het materiaal er voor hebben.

Een goede aftermovie heb je niet zomaar. Het moet de sfeer goed weergeven, zónder dat je in herhaling valt. Vaak zit er een heel team achter die steeds wat nieuws verzinnen om hun aftermovie boven die van andere uit te laten stijgen. Wij hebben dan ook gelet op de originaliteit en naar het verhaal achter de aftermovie.

5. SMÈRRIG Zomerweekender

De zomerweekender van SMÈRRIG is by far het vuilste feestje van het zuiden en dat heerlijke vieze thema is naadloos doorgevoerd in de aftermovie. Met cultheld Yung Petsi die tussendoor bezoekers aan de tand voelt met pikante vragen is deze aftermovie een terechte #5.

 

4. KAMPING KITSCH CLUB

We blijven even in de ‘vuile’ hoek want de aftermovie van KAMPING KITSCH CLUB kan er ook wat van. Viewer discretion advised, want de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Fouter, fouter, foutst is hier zeker van toepassing, maar op een of andere manier stijgt het festival ineens flink naar boven op mijn lijstje. Dan doe je iets goed!

https://www.youtube.com/watch?v=IwTbpEuYSXM

 

3. Balaton Sound

Wij hadden het geluk dat we dit jaar naar Balaton Sound in Hongarije konden en we spreken dus uit first hand experience. Balaton Sound is een festivalvakantie met boatparties, feestje die tot in de vroege ochtend doorgaan en een moddervette line-up. Je begeeft je in een waar pretpark, omgeven door duizenden mede-feestgangers, het pastelblauwe balatonmeer en nothing but good vibes. Het toffe aan de aftermovie, of ik moet eigenlijk aftermovies zeggen, is dat elke festivaldag een eigen recap heeft. Dat heet dedication!

 

2. Awakenings Festival

Als er één weekend rouwdouwen is op de dikste namen uit de technoscene, is het Awakenings Festival wel. Awakenings = techno en dat laat de aftermovie perfect zien.

 

1. Tomorrowland

Als er één festival is dat weet hoe ze een verhaal moeten vertellen in een aftermovie is het Tomorrowland wel. Met een productie die niet onder doet voor een Hollywoodfilm geeft deze aftermovie de sfeer waar Tomorrowland groots in is perfect weer. Met ruim 23 minuten is het ook echt bijna een film. Enjoy!