5 fabels over masturberen

Masturberen-1

Mannen jagen ‘m door het vuistje, vrouwen poetsen ‘t knopje. I’m talking masturberen. Iedereen doet het, of zou het in ieder geval moeten doen. Want naast dat het fucking chill is, is het ook nog eens gezond. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat masturberen op je werk goed is voor jouw productiviteit. Toch zijn er ook genoeg initiatieven waarbij niet masturberen wordt toegejuicht. Denk aan de challenge ‘No Nut November’, dat gelukkig maar een maand duurt. Door niet te masturberen zouden de deelnemers zich minder onzeker en zelfs energieker voelen.

Verschillende kampen betekent dat er ook verschillende misvattingen zijn over masturberen. Wij zetten de 5 populairste fabels over masturberen voor je op een rijtje.

“Masturberen is ongezond”

Mensen die dit zeggen zijn zelf ongezond. Dit fabeltje kan niet verder van de waarheid zitten. De hand aan jezelf slaan is juist kneitergezond. Bij mannen vermindert het de kans op prostaatkanker en bij de dames verkleint het de kans op infecties aan de baarmoeder. Ook versterkt het je immuunsysteem en helpt het je om in slaap te komen.

“Van masturberen word je onvruchtbaar”

Nou, als dit waar zou zijn geweest was de mensheid allang uitgestorven. Het tegenovergestelde is waar. Voor mannen geldt dat hun sperma juist verbeterd in kwaliteit door te masturberen.

“Van aftrekken wordt ‘ie kleiner”

The word goes dat het aanslingeren van de penis de lengte niet ten goede komt. Niet waar! De vorm en lengte blijven onveranderd, hoe wild je er ook aan trekt. Masturberen is juist bevorderend voor de bloedsomloop. Dit helpt bij het houden van een ferme genotsknots tijdens de seks.

“Masturberen is slecht voor je relatie”

We schreven al eens hoe het zat met masturberen tijdens een relatie, maar dit fabeltje steekt nog steeds vaak de dop op. Relaties zouden stukgaan door wat handwerk, het tegendeel is echter waar. Jezelf comfortabel maken met je lichaam door deze zelf te verkennen verbetert juist je seksleven. Je weet wat voor jou werkt en kan dit dus ook naar je partner communiceren.

“Van masturberen word je doof”

Mijn favoriete grapje op de middelbare school wanneer iemand “wat zeg je?” zei. Klinklare onzin natuurlijk, want masturberen heeft in geen enkele opzicht invloed op je gehoor. Harde muziek overigens wel en daar moet je voorzichtig mee zijn en de juiste veiligheidsmaatregelen voor treffen.

Masturberen-2
Credits: Sharon McCutcheon
Source :