5 feiten over dingen die mannen doen in een relatie

relatie

Vrouwen worden altijd gezien als de hopeloze en emotionele romantici in een relatie. Het liefst worden ze overspoeld met complimentjes, kusjes en aandacht. Maar, mannen kunnen er ook zeker wat van.

Quest deed onderzoek naar dingen van mannen in een romantische relatie. Daarvoor werden allerlei onderzoeken gebruikt en hieruit kwamen uiteindelijk 5 feiten van mannen in een relatie. Dit zijn 5 dingen die onze knakkers in een romantische relatie doen.

5 feiten over dingen die mannen doen in een relatie

Het begint allemaal al voordat de realtie begint. Uit onderzoek van de Amerikaanse University of California en de University of Texas blijkt namelijk dat mannen té snel denken dat een vrouw geïnteresseerd is in hen. Ook als dat dus helemaal niet het geval is. Maar mannen, niet getreurd, hier zit namelijk een evolutionaire reden achter.
De reden dat mannen eerder denken dat een vrouw interesse heeft is dus te verklaren vanuit de evolutie. Vanuit vroeger gezien, hebben vrouwen meer te verliezen dan mannen, a.k.a. een zwangerschap. Omdat ze deze niet aan de eerste de beste man willen geven, willen vrouwen er zeker van zijn dat een man echt geïnteresseerd is. Deze mate van interesse schatten ze over het algemeen vrij laag. Op deze manier proberen ze het risico te verlagen dat de man haar uit het niets aan de kant zet.
relatie
Credits: Văn Thắng
Aan de andere kant lopen mannen juist weer het risico op een vrouw, en daarmee een nageslacht, mis wanneer hij totaal geen interesse aan haar laat zien. Hij zal er dus moeite voor moeten doen in de hoop haar aan de haak te slaan. Hieruit valt dus het instinct van de interesses van mannen en vrouwen te verklaren.

2. Vaker naar uiterlijk kijken

Een bewering die vaak wordt gedaan is dat mannen vaker naar het uiterlijk van een vrouw kijken. Ook door onderzoek wordt dit ondersteund. In een onderzoek van de California State University werden mannelijke en vrouwelijke studenten gevraagd welke eigenschappen zijn belangrijk vonden bij een korte- en langetermijn relatie.
In de uitkomsten leken mannen en vrouwen erg op elkaar, maar er was één groot verschil. Mannen legden in alle soorten relaties vooral de nadruk op het uiterlijk van hun partner, iets dat vrouwen totaal niet deden.

3. Als eerst ‘Ik hou van jou’ zeggen in de relatie

Hoewel je waarschijnlijk denkt dat de romantische vrouw als eerst “ik hou van je” zegt in een relatie, bewijst onderzoek het tegendeel. Uit research van het Massachusetts Institute of Technology blijkt namelijk dat 61,5 procent van de ondervraagde mannen eerder zijn gevoelens opbiechtte én hier zelfs zes weken eeder aan dacht dan vrouwen. Mannen zijn dus degenen in de relatie die als eerste de magische woorden zeggen.

relatie
Credits: Pablo Merchán Montes

4. Liever ‘Ik hou van jou’ horen voor de seks

Om nog even in het ‘houden van’ thema te blijven. In hetzelfde onderzoek als in bovenstaand punt, werd ook gevraagd naar wanneer mannen en vrouwen het liefst “Ik hou van jou” horen. Voor vrouwen was dit na de vrijpartij, als een soort bevestiging dat hij het echt meent.

Mannen hadden daarentegen een tegenovergestelde mening. Zij gaven in het onderzoek vaker aan liever de woorden vóór de seks te horen.

5. Blijer zijn met Facebook official 

Het is tegenwoordig toch een mijlpaal in een relatie: Facebook official zijn. Vooral vrouwen vinden het belangrijk om hun relatiestatus aan de wereld te verkondingen. Volgens onderzoek van de University of Wisconsin-Madison blijkt namelijk dat als de relatie nog niet op Facebook gepost is, vrouwen dan vaker ontevreden zijn over de liefdesverhouding. Maar ook over de mannen werd een opvallende ontdekking gedaan. Wanneer zij hun relatie officeel op Facebook zetten, blijken zij blijer en tevredener te zijn met zijn hun relatie. Wil je lover jullie samenzijn dus op het internet knallen? Dan is dat een positief teken!

relatie
Credits: Solen Feyissa