5 redenen waarom je maar niet verliefd wordt

verliefd-1

Tuurlijk, we hebben allemaal weleens vlinders in de buik of opvliegers wanneer iemand de ruimte binnenkomt. En tuurlijk heb je weleens contact met iemand waar je graag een kunstje op wilt doen. Maar waar al jouw vriend(inn)en happy in love zijn, lijkt ‘verliefd’ niet in jouw woordenboek voor te komen. Je begint zelfs te twijfelen of het niet gewoon aan jou ligt. En dat terwijl je wel openstaat om tot over je oren verliefd te worden op iemand en ook regelmatig een leuke date hebt. Maar Cupido heeft bij jou z’n vizier niet op scherp staan. De lul. Maar het kan een reden hebben waarom zijn liefdespijlen steevast langs jou heen schieten.

5 reden waarom je maar niet verliefd wordt

Stop met overthinking

Het kan zijn dat je zo bezig bent met je gevoelens, dat het je juist tegenhoudt om echt verliefd te worden. Tijdens een date denk je te veel na over bepaalde dingen, waardoor je misschien alleen maar de negatieve dingen gaat zien en uiteindelijk eieren voor je geld kiest. Het wordt tijd om dat los te laten en te genieten van alles wat er op je pad komt. Geef het een kans.

Je blijft in dezelfde omgeving

Wanneer je in een zelfde omgeving blijft, leer je ook niemand nieuws kennen. Steeds weer dezelfde boys of girls, waardoor je in een soort spiraal rond blijft hangen. De beste oplossing hiervoor? Verhuizen! Klinkt misschien radicaal, maar is daardoor niet minder waar. Zo verleg je jouw grenzen, letterlijk en figuurlijk.

 

Verliefd-3
Credits: Erda Estremera

Slechte ervaringen

Hoewel we het niet graag toegeven, ervaringen uit vorige relaties houden je vaak tegen om niet nog een keer verliefd te worden. En dat is wanneer je vorige relatie een regelrechte ramp was natuurlijk niet gek. Een ezel stoot zich immers geen tweemaal aan dezelfde steen. De ellende hiervan is dat je jezelf niet helemaal open durft te stellen. Dat is jammer, helemaal wanneer je iemand uiteindelijk afwijst met wie je een fantastische tijd hebt gehad. Als je niet genoeg open stelt, zal je ook moeilijker iemand vinden. Zo werkt het nu eenmaal.

Je hebt de lat te hoog liggen

Kijk, we worden het liefst verliefd op iemand die aan alle eisen voldoet. Maar de praktijk leert dat je die maar zelden vindt. En mocht je hem/haar toch vinden, dan heb je mazzel. Bedenk wel niemand perfect is. Laat het ideaalbeeld los, anders maak je het jezelf wel heel lastig.

Je bent te hard op zoek

Als je iets té graag wil, gaat dat op voorhand al niet lukken. Het is een beetje hetzelfde als wanneer je heel hard aan het proberen bent om in slaap te vallen, met als gevolg dat je heel de nacht wakker ligt. Of wanneer je tijdens het shoppen specifiek op zoek bent naar een donker jas, waarvan de binnenzijde panterprint is, vier zakken heeft, welke niet te groot mogen zijn én gemaakt is van een bepaalde stof. Forget it, die ga je sowieso niet vinden. Dit werkt in de liefde ook zo.

Verliefd-2
Credits: Kevin Lee