5 spaartips voor het festivalseizoen

Spaartips

2019 is alweer ruim een week oud, en hoewel we struggelen met onze goede voornemens, kijken we stiekem ook al uit naar het mooiste seizoen van het jaar: het festivalseizoen. Beginnend in april, eindigend in september zijn er óók in 2019 weer honderden festivals waar we onze shine kunnen pakken.

En als fervent festivalganger weet jij als geen ander, een hele zomer lang festivals pakken kost klauwen met geld. Kaartjes, ernaartoe reizen, outfitje, drinken en eten, waarschijnlijk schiet je al in de stress als je eraan denkt. Toch kun je met een paar kleine handigheidjes genoeg geld sparen voor een zomer dansen, sjansen en drankjes op festivals, zonder daar een nier voor te moeten verkopen.

Spaartips-1
Credits: Jessica To’oto’o

Spaartips festivalseizoen

Automatisch sparen

Wist je dat je gewoon iedere maand een bedrag kunt wegzetten met een maandelijkse overboeking? Super makkelijk online te regelen bij je bank, waarna je niet iedere keer bewust bezig hoeft te zijn met het opzijzetten van je inkomsten.

Verkopen op Marktplaats

Je geeft het misschien niet graag toe (net als ik), maar als je thuis rondkijkt zijn er toch best wel wat dingen waar je niks meer mee doet. En waarom al die ‘zooi’ bewaren als je er iemand anders mee blij kunt maken én er nog een lekker zakcentje mee kunt verdienen? Marktplaats is de way to go. Neem een middag de tijd om je spullen uit te zoeken en online te zetten. Je zult verstelt staan hoeveel geld je dit op kan leveren.

“Nee” zeggen

Het leven is al duur genoeg, dus we laten onze FOMO lekker in 2018 liggen. Je hoeft namelijk niet met vijf verschillende vrienden op citytrip of drie keer per week uiteten met een andere vriendin. Een keer geen Instagram story is helemaal geen ramp én je bespaard heel wat centen voor belangrijke dingen: FESTIVALS!

Los geld

We leven tegenwoordig van dat verraderlijke pasje wat in allerlei kleuren komt, maar hetzelfde doel heeft. Ons geld bewaren en vooral het uitgeven hiervan. Je neemt je pinpas overal mee naartoe en met de opmars van contactloos betalen is het even swipen en je geld is gone. Gratis tip: laat dat kreng eens thuis. Neem alleen losgeld wanneer je op pad gaat, zo kom je niet in de verleiding om in een shopping spree terecht te komen en meer te kopen dan dat je van plan was. Op = op!

Spaartips-3
Credits: Christian Dubovan

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *