5 techno clubs in Oost-Europa waar je geweest MOET zijn

De afgelopen jaren wordt Oost-Europa gezien als de beste underground technoscene ter wereld, mede door een bepaalde vrijheid die in het westen van Europa ontbreekt. Een turbulent verleden zorgt ervoor dat mensen in het moment leven en technoclubs zijn een plek waar ze alles even los kunnen laten. Dit zijn vijf technoclubs in Oost-Europa waar je absoluut geweest moet zijn.

Closer | Kiev | Oekraïne

De club Closer in Kiev combineert kunst, raves en techno. Het zit in een voormalig fabriek in het oude gedeelte van de stad en heeft een divers muzikaal programma. Ook is het de plek waar Nastria’s Strichka Festival elk jaar wordt gehouden. Voor velen is Closer zelfs dé club van Oekraïne als het gaat om diversiteit, invulling van het programma, locatie en de vibe die er hangt.

Bron: YouTube

Bassiani | Tbilisi | Georgië

Toen onderstaande van Ben Klock’s Photon event in deze club viral ging, begonnen techno fans van over de hele wereld zich af te vragen over het enigma dat Bassiani is. De club is het centrum van de techno scene in Tbilisi waar een mix van grote namen én lokaal talent achter de decks staan. Nina Kraviz, Ben Klock, Marcel Dettman, Tobias, Oscar Mulero en Rodhad is maar een greep van de absolute top die in de Bassiani gedraaid heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=Vcar8wH85FI

Drugstore | Belgrado | Servië

Deze techno ‘kathedraal’ zit in een voormalig slachthuis in Belgrado, en zijn specifieke interieur zorgt ervoor dat het één van de meest unieke techno clubs is in het oosten van Europa. De club biedt plek aan 1000 mensen die zich kunnen verdelen over één grote zaal en een wat kleinere. Drugstore verkondigt de underground-cultuur als geen ander en is een plek waar alles wat techno ademt samenkomt.

Credits: Drugstore Beograd

Database | Timișoara | Roemenië

Database is één van de weinige belangrijke clubs die Roemenië te bieden heeft. De club draait om eenvoud en alles draait om de muzikale ervaring. Het minimal zwart decor, de enorme LED-setup en muur van Funktion One sound system maakt op zijn zachts gezegd indruk.

Credits: Database

Smolna | Warschau | Polen

Smolna is gevestigd in een historische woonwijk van het stadscentrum en heeft een ruw, donker en simplistisch ontwerp, met drie dansvloeren, twee buitenruimtes, een chill-room en drie barren. Charlotte de Witte, Matador en Amelie Lens beukte hier al de verf van de muren en ook de fototentoonstelling van Sven Marquardt was hier te zien.

Credits: getlstd

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *