5 tekenen dat je date goed gaat

Daten. De één vind het verschrikkelijk, de ander plant er het liefst meerdere achter elkaar om zijn/haar kansen te spreiden. Een afspraakje met wijn en kaarslicht vormt natuurlijk de ideale setting om iemand beter te leren kennen, maar wanneer weet je nou of een date goed gaat? Wanneer je deze 5 signalen krijgt zit je gebakken!

Aandacht

Wanneer je date een tafeltje aan de muur wil, zit de kans er dik dat hij/zij alleen naar jou wil kijken zonder afgeleid te worden. Gedraag je daar dus ook en ga niet ineengezakt in je stoel liggen. Straal vertrouwen uit, want als jij het niet doet, wie doet het dan voor je? Laat dat toetje maar komen!

Zorgzaam

Onhandig dat jij bent, is het een kwestie van tijd voor je jurk of overhemd onder de tapenade zit of een glaasje rood op de vloer kletst. Draait je date beschaamd zijn of haar hoofd weg? Dan is er geen band. Wordt je te hulp geschoten met een servet, dan hangt er liefde in de lucht. Elkaar helpen vergroot het gevoel van verbondenheid tussen jullie. Ik weet wel dat ik op mijn volgende date meteen een karafje water omstoot voordat ik mijn tijd wéér verdoe.

Voeren

Laat je date iets van je eten proeven. Niet direct wanneer je aanschuift en ook geen hele sparerib, maar gewoon een subtiel hapje met de opmerking dat hij/zij dit écht moet proeven. Neemt hij/zij de vork aan en legt ze het eten op haar bord? Dan ga jij niet scoren sherrif. Beweeg de vork of lepel langzaam naar de mond. Hapt hij/zij? Kacheeeeeeeeng. Elkaars eten laten proeven is de duidelijkste hint dat er iets moois ontstaat. Ober de rekening, en snel!

credits: Stockpic

Complimenten

Cliché, I know. Maar op een eerste date is het belangrijk om complimentjes te doseren. Houd het simpel bij kleren of sieraden. “Wat een leuke jurk heb je aan”, of “wat is dat een mooie zegelring. Dat soort opmerkingen worden gewaardeerd. Krijg je complimenten terug, dan laat hij/zij merken dat er interesse is in jouw mening. Een halfslachtig ‘dankjewel’ is een teken dat er iets niet in de haak is.

Kruisverhoor

Smijt willekeurig wat vragen naar je date en kijk wat er gebeurt. Gaat hij/zij met de  vraag aan de haal en stelt ze vragen terug? Heel goed. Voor veel mensen is een date een soort veldstudie waarin we zoveel mogelijk data proberen te verzamelen, als er interesse is althans.

Credits: Clem Onojeghuo
Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *