5 tekenen dat je mentaal eigenlijk al hoogbejaard bent

Ergens in de twintig lopen veel mensen ertegenaan: mentale bejaardheid. Voor sommige een fase, voor andere een permanente state of mind. Plotseling krijg je bepaalde levensinzichten, want waarom wilde je ook al weer op stap in een stink kroeg, als je ook gewoon lekker in je bed tien afleveringen van die chille serie kunt kijken? En hoezo terrassen, je bed ligt veel comfortabeler dan zo’n houten kutstoeltje op een overvol plein. Langzamerhand neemt twijfel de overhand bij alle uitnodigingen en appjes die je krijgt.

Ja, we hebben allemaal wel eens onze avonden. Er is niks mis mee, soms is het tijd om je pensioenmomentjes te omarmen. Wij hebben vijf tekenen dat je stiekem al hoogbejaard bent voor je op een rijtje gezet.

Vijf tekenen dat je mentaal hoogbejaard bent

1. Je bed is je grootste vriend

‘s Avonds thuiskomen betekent dat je het liefst meteen je bed in kruipt. Slapen is je grootste hobby. Voor je naar bed gaat tel je hoeveel uren je nog hebt voor je gevreesde wekker gaat, met de hoop dat je de 8 uur nog aan gaat kunnen tikken. Op doordeweekse avonden ben je dan ook niet van plan om al te lang gezellig te doen, nee. Die tijd kun jij veel beter besteden. Namelijk tussen de lakens, slapend. Geen beeld mooier dan de binnenkant van je ogen!

2. Je weegt voor je naar een feestje gaat af of het je de kater waard is

Klinkt allemaal leuk en aardig, weer een avondje naar de getver. Maar is het je waard om de volgens dag niks te kunnen en je intens kut te voelen? En misschien zelfs nog de dag dáárna, aangezien dat nachtje doorhalen betekent dat je weer faliekant uit je slaapritme word gehaald. Die korte uurtjes onder invloed betekenen ook meteen een hele dag van je weekend verneukt. Terwijl je ook gewoon fris en fruitig zou kunnen zijn en nog iets aan je zondag zou kunnen hebben. En dan te bedenken dat je jezelf de gemiddelde avond stappen tóch niet herinnert achteraf. Toch maar een avondje nuchter op stap dan? Keuzes, keuzes, keuzes…

3. Geluidsoverlast is je grootste vijand

Waar je jezelf vroeger niet irriteerde aan je studentenhuis omdat je zelf het merendeel van de overlast veroorzaakte, is dat nu wel anders. Je tolerantie niveau ligt namelijk nét wat lager met de wekker op 7 uur. Wanneer de buurman dan besluit om rond een uurtje of drie Ronnie Flex op volume 100 te knallen, ga je daar niet erg lekker op. Sterker nog: agressieve haatgevoelens bloeien op bij ieder geluid harder dan 30 decibel.

4. ‘Lekker een avondje niks’

…is wat je jezelf elke avond voorhoudt. Wanneer je een druk leven hebt is die avond vrij een ware blessing. Lekker op de bank onder een deken met een goede serie op. Of gewoon in bed liggen scrollen door je tijdlijn. Het leven is goed wanneer je even niks aan je kop hebt. Als je vrienden je dan ook appen om iets te doen, ga jij in je hoofd snel alle smoesjes af die je jezelf kunt bedenken. Jij hebt andere prioriteiten. Bijvoorbeeld door de Instagram foto’s van een oud klasgenootje van de middelbare school scrollen. Only if… 

5. Je krijgt ineens hobby’s als ‘kaarten’ en ‘Yahtzee’

Gezellig met de meiden een potje bowlen of een keer uiteten. Of met de mannen een potje kaarten en een pijltje op het dartbord werpen: tijd met je vrienden hoeft niet meer te betekenen dat jullie een sloot aan bier naar binnen werken. Tegenwoordig vermaken jullie je ook prima met ‘een klein biertje’ en een ‘gezellig spelletje’.

Foto: Avi Naim

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *