Met deze 5 hacks overleeft jouw telefoon elk festival

telefoon hacks-2

Zoals iedere doorgewinterde festivalganger weet, een succesvol festivalbezoek vergt wat voorbereiding. Ook als het gaat om je dierbare telefoon. Want zeg nou eerlijk, de kans dat ‘ie leeg, vies of kwijtraakt is best wel aanwezig wanneer jij vooraan bij de main helemaal uit je aardlekschakelaar staat te gaan. Met deze telefoon hacks ben je voorbereid op alles wat het festival in je gezicht smijt.

Verander je achtergrond

Weinig juice? No problemo! Ik betrap mezelf er altijd op om tijdens een festival minstens drie keer naar de festivalwebsite te surfen om de line-up of plattegrond te bekijken. Zo verlies je belangrijke procenten die je aan het eind van het festival hard nodig zult hebben. Dit probleem kun je tackelen door van tevoren een screenshot te maken van de line-up en/of festivalplattegrond, en deze als screensaver te gebruiken. Zo hoef je niet steeds je telefoon te ontgrendelen om te weten waar je moet zijn.

Als alternatief kun je ook contactgegevens van een vriend(in) als achtergrond instellen. Op een of andere manier hebben telefoons de neiging om vermist te raken op een festival. Als deze niet gestolen is, kan een eerlijke vinder contact opnemen met de gegevens die op je achtergrond staan. Niets is fijner om herenigd te worden met je telefoon tijdens een festival, wanneer jouw serotonine niveau sky high is. Knuffelen?

Telefoon hacks-3
Credits: Linda Sondergaard

Bespaar batterij

Misschien wel een van de grootste problemen waar je mee te maken kunt krijgen op een festival: een telefoon die leeg raakt. First world problems, I know, maar zonder deze vitale bron is het lastig om je squad terug te vinden, geld van je spaarrekening over te boeken of Appie te bellen voor je portie aanjagers.

De beste manier om batterij te besparen is de mobiele data uit te zetten en alleen te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Ook helpt het om de helderheid flink omlaag te zetten. Kun je jouw derdegraads FOMO niet bedwingen en kan je niet zonder internet? Zet dan in ieder geval alle data uit van apps waar je op dat moment geen flikker aan hebt. Insta en Snapchat zijn vaak de grootste boosdoeners. Op deze manier hoef je de volgende dag ook niet je iPhone abonnement op te hogen omdat je al je data erdoorheen hebt gejast.

Foto’s maken

Wanneer je naar een festival gaat moeten er natuurlijk foto’s gemaakt worden. Want iedereen mag zien hoe jij, je ongekalibreerde kaaklijn en je zonnebril enorm aan het genieten zijn van de lichtshows en confetti dat in de lucht wordt geschoten. Om dit vast te leggen moet je snel zijn. Selecteer de ‘Burst’ optie wanneer er iets speciaal gebeurd, zodat je een shitload aan foto’s schiet voordat het voorbij is. Kun je de volgende dag de beste plaatjes uitkiezen om op The Gram te slingeren. “(Insert festival), you were amazing.”

telefoon hacks
Credits: Swapnil Chakraborty

Stop je telefoon in een plastic zak

Zonder gein. Heb je je telefoon de dag na een festival wel eens bekeken. Het scherm zit vol ondefinieerbare vlekken die de letter M vormen:) Er valt wit poeder uit het oplaadpunt en vraagt jezelf af of je gisteren misschien poffertjes ophebt. Deze ellende is allemaal makkelijk te voorkomen met een plastic zak. Je kunt budget gaan met een boterhamzakje, of koopt voor een joetje een waterproof zakje waarmee je de telefoon kunt gebruiken terwijl hij in de zak zit. Niet gebruiken om iets anders in te bewaren, ouwe snoepert!

Festival telefoon

Vergeet je spiksplinternieuwe iPhone XS. Supertof, alleen niet heel praktisch op een festival. Ga old school en haal een oude Nokia uit de keukenla, of koop voor een paar tientjes een wegwerptellie die kan bellen en SMS-en. MOET je ‘online’ tijdens een festival? Dan doe je iets verkeerd. Praat met mensen, misschien neem je nog wel iemand mee naar huis.

Telefoon hacks-5
Credits: Ashwin Vaswani
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *