5 tips om iemand (of jezelf) te laten squirten

Squirten

Misschien heb je wel eens van squirten gehoord, of misschien heb je geen idee waar we het over hebben. Even kort samengevat: squirten, beter bekend als vrouwelijke ejaculatie, is volgens de wetenschap het “verdrijven van vloeistof in het genito-urinaire stelsel bij vrouwen tijdens seksuele activiteit” en gebeurt meestal tijdens een orgasme.

Om wat voor substantie het precies gaat, lees je in dit artikel.

Voordat we verder gaan even een mega vette disclaimer. Het is niet raar wanneer jij of je partner niet squirt. Niet iedere vrouw is in staat om deze variant van ejaculatie te krijgen omdat ongeveer de helft van de vrouwen de Skene klieren niet bezit. Je moet het zien als een soort extraatje tijdens de seks, maar zeker niet essentieel om geweldige seks te hebben.

5 tips om iemand (of jezelf) te laten squirten

Vrouwen, of jezelf, laten squirten kan nog best wel een dingetje zijn. Het heeft namelijk allemaal te maken met het vinden én stimuleren van de G-spot. Een plek die soms nogal moeilijk te vinden kan zijn. Wij hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet om een poging te doen om spuitend klaar te komen.

1. Ontspan

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om te squirten is het belangrijk om alle mentale belemmeringen weg te nemen. Wanneer je niet genoeg ontspant, zal het je zeker niet lukken. Zorg dus dat je van te voren alles goed geregeld hebt. Zorg voor handdoekje om het vocht op te vangen, glijmiddel, een schone omgeving én geknipte nagels. Veilig genieten staat voorop. Steek vervolgens wat kaarsen aan en zet desnoods wat relaxte muziek op waarmee jij of jullie beiden in de juiste stemming komen.

2. Leeg de blaas

Vóór je probeert om te squirten is het belangrijk dat je eerst aar het toilet bent geweest. Een spuitend orgasme geeft hetzelfde gevoel als wanneer je moet plassen. Dit komt omdat bij squirten dezelfde spieren worden gebruikt. Een volle blaas maakt het daarnaast lastiger om te ontspannen.

3. Opwinding

Om te kunnen squirten moet je in de juiste state of mind zitten. Het is belangrijk om zo opgewonden mogelijk te zijn. Probeer nog even te wachten met het aanraken van de vagina en anus, maar behandel de overige erogene zones des te meer. Helpt je partner je bij het squirten? Neem dan de tijd voor het voorspel en ga zeker niet te gehaast te werk. Doe eerst nog even niks met je vingers en vermijd de clitoris nog eventjes. Zoen bijvoorbeeld eerst het gebied rondom de vagina en ga langzaam verder.

4. Alvast klaarkomen

Wanneer je voldoende opgewonden bent zou je eerst ook  ‘normaal’ kunnen klaarkomen. Een vrouw kan namelijk meerdere keren achter elkaar komen.  Een ‘normaal’ orgasme zorgt voor genoeg kracht en vocht bij de vayjayjay. Genoeg kracht, maar tevens voldoende ontspanning en vocht om er voor te zorgen dat de vrouw spuitend klaar kan komen.

5. G-spot

‘Squirten’ en ‘G-spot’ horen bij elkaar zoals Bonnie en Clyde en om maar in de buurt van ejaculatie te komen MOET de G-spot op de juiste manier gestimuleerd worden. Gebruik hiervoor je middel- en wijsvinger en ga met je handpalm – omhoog gericht -langzaam naar binnen. De G-Spot bevindt zich ongeveer 5 cm binnenin de vagina. Aan de bovenzijde, ter hoogte van de clitoris, voel je als het goed is een kleine verdikking. Gevonden? Gebruik nu je beide vingers en maak een wenkende ‘kom hier’ beweging, zachtjes over het plekje. In plaats van je vingers kun je ook uitstekend een G-spot vibrator gebruiken.

Wanneer het hoogtepunt bijna nabij is, plaats je de middelvinger achter je wijsvinger, om zo iets meer druk te kunnen uit oefenen. Wanneer het orgasme steeds dichterbij komt, kan het erg lijken op het gevoel wanneer je moet plassen. Maar zo lang je blaas leeg is, plas je echt niet in bed. Blijf gewoon doorgaan, het gevoel gaat snel genoeg weg; hoe verder je gaat, hoe plezieriger het wordt. Wanneer het jou of je partner lukt dit gevoel los te laten, wordt de vrouwelijke ejaculatie op gang gebracht! Duw vlak voor je orgasme de bekkenbodemspieren naar buiten in plaats van dat je ze samenknijpt om de kans op squirten te vergroten.

 

Source :