6 manieren om standje 69 nog leuker te maken

Standje 69-1

Standje 69 is natuurlijk een klassieker. Echter blijkt elkaar gelijktijdig stimuleren in de praktijk toch lastig. Het is natuurlijk ook niet eenvoudig om je volledig te focussen op wat je aan het doen bent, terwijl je partner jou oraal bevredigt. Om die reden wordt het standje door veel koppels vaak overgeslagen. Wat eigenijk doodzonde is, want niets is zo lekker als samen tegelijk genieten. Met de volgende tips wordt standje 69 nóg leuker!

Standje 69: de basics

Voor degene die geen idee wat standje 69 is, volgt hier even een spoedcursusje soixante neuf.

Bij standje 69 gaat de man op zijn rug liggen en neemt de vrouw in omgekeerde richting bovenop hem plaats. Beide partners hebben hun mond nu in lijn met elkaars geslacht liggen. Maar jullie kunnen het standje ook op jullie zij uitvoeren.

6 manieren om soixante neuf nog leuker te maken

1. Get comfortable

Houd het ontspannen en sensueel. De man kan zijn knieën een beetje buigen om het voor haar comfortabeler te maken. Om het voor hem prettiger te maken, kan een kussen onder het hoofd worden geplaatst. Zorg daarnaast voor een goede opbouw. Streel en kus het lichaam van je partner, terwijl jullie beide langzaam de positie aannemen.

2. Verken ook andere gebieden

Vergeet niet dat je tijdens standje 69 ook andere gebieden kunt verkennen. Beweeg je handen eens langs andere hotspots van je partner, zoals de testikels, billen of het perineum. Wanneer je even een adempauze nodig hebt, komt je partner zo niks te kort!

3. Sensate focus

Sensate Focus oefeningen, waarbij koppels zich moeten concentreren op hun eigen beleving, worden gebruikt om te ontdekken welke stimulatie jullie het prettigst vinden. Standje 69 leent zich perfect voor deze oefeningen. Waar normaal één van jullie streelt en de ander zich richt op de ervaring, hoeven jullie nu niet van rol te wisselen. Na afloop kunnen jullie aan elkaar vertellen welke stimulatie jullie het prettigst hebben gevonden.

4. Gebruik een seksspeeltje

Vind je het moeilijk om standje 69 lang vol te houden, ondanks het gebruik van een kussentje? Met het toevoegen van een seksspeeltje kan jij je partner ook heerlijk stimuleren én krijgt je nek eventjes wat rust.

5. Variatie

De zijwaartse 69 is een meer ontspannende variant van de originele 69. Het standje is perfect wanneer jullie uitgebreid de tijd willen nemen om elkaar oraal te bevredigen, zonder hierbij vermoeid te raken. Zij kan haar buitenste been onder de arm van haar partner klemmen om het standje nog comfortabeler te maken.

6. Afwisseling

Doe niet de hele tijd hetzelfde met je tong, maar probeer zoveel mogelijk te variëren. Probeer een langzaam tempo, ga snel, beweeg in cirkels of zuig een beetje voorzichtig. Probeer je partner elke keer op een unieke ervaring te trakteren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je er plezier in hebt. De heetste orale seks is wanneer beide partners helemaal op gaan in het moment.

Standje 69-2