De 6 meest bijzondere festivallocaties van ADE 2019

festivallocaties

De kop is er af en de eerste nacht van Amsterdam Dance Event zit er op. Misschien wordt je net wakker na een avondje tot het naadje gaan in de Gashouder met Charlotte de Witte. Of ben je nog helemaal fris en moet jouw ADE nog beginnen? Deze week vind je de beste dance, techno, house en alles wat daar tussenin in onze hoofdstad. En naast de usual suspects als clubs en muziekpodia, worden er ook een aantal verrassende gebouwen omgetoverd tot een tijdelijke club. Wij geven je een overzicht van de 6 meest bijzondere festivallocaties tijdens Amsterdam Dance Event 2019.

Waalse Kerk

De Waalse Kerk op de Oudezijds Achterburgwal in hartje Amsterdam is een voormalige rooms-katholieke kapel die dateert van het begin van de dertiende eeuw. Sinds 1970 is het gebouw officieel een rijksmonument en is er iedere zondag nog een kerkdienst in het Frans. Ook zijn er vanwege de briljante akoestiek van het gebouw regelmatig klassieke concerten. Tijdens ADE 2019 vindt er met Zen Space een meerdaags programma plaats en kunnen de feestgangers even ontsnappen aan alle checkte die Amsterdam Dance Event met zich meebreng. Met een speciaal slaapconcert, meditatie en speciale audiovisuele installaties kunnen bezoekers zich heerlijk ontspannen.

Amsterdam Centraal

Waar er normaal gesproken honderden treinen Amsterdam Centraal in en uit rijden, is er tijdens ADE naast de fluitende conducteurs en piepende remmen een heel lekker feestje. Audio Obscura heeft vandaag (donderdag 17 oktober) een technofeest in de Amstelpassage met het Duitse Motor City Drum Ensemble en Young Marco. Op zaterdag 19 oktober doen Patrick Topping uit het Verenigd Koninkrijk met zijn labelgenoten van Trick ook een poging om de treinrails krom te trekken.

Veronicaschip

Eind jaren ’60 werd Radio Veronica een immens populaire zender die als één van de eerste popmuziek omarmde en daarmee de jeugd bereikt. Zij deden hun uitzending vanaf het inmiddels legendarische Veronicaschip, dat inmiddels ligt verankerd aan de NDSM-pier. Deze week is de boot opnieuw het domein van progressieve muziek, want de organisatie achter het Tilburge Draaimolen Festival neemt op 19 oktober zijn intrek in het Veronicaschip voor een heerlijk feestje samen met de Taiwanese organisatie Smoke Machine.

Rijkspassage

Als Amsterdammer heb je waarschijnlijk wel eens door de Rijkspassage onder het Rijksmuseum gefietst. Jeweetwel, die fietserstunnel die jarenlang dicht is geweest vanwege de grootschalige verbouwing van het Rijksmuseum. Tijdens ADE organiseert G-Star RAW een rave met De Staat en de Amsterdamse DJ Titia en Boys Noize uit Berlijn op deze bijzondere locatie.

Het HEM

Het Hembrugterrein, dat tegenwoordig Het Hem wordt genoemd, is rauw en industrieel en dus perfect voor het een feestje tijdens ADE. Het is een voormalig militair terrein aan het Noordzeekanaal waar van donderdag 17 tot zaterdag 19 oktober live performances zullen plaatsvinden.

festivallocaties-2

De Noorderkerk

Deze kerk is een van de eerste kerken die in de zeventiende eeuw na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Het gebouw ligt in hartje Jordaan en is een rijksmonument dat aan het einde de twintigste eeuw grondig is gerestaureerd. Dit is één van de redenen waarom er nu ook evenementen en concerten worden gehouden, zoals ook tijdens ADE. Op zaterdag 19 oktober geven Boris Acket, Maarten Vos en Nick Verstand met AETHER een bijzonder optreden waarbij licht, muziek en de architectuur van de kerk bijeenkomen.

festivallocaties-1