De 6 meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan

Voor veel tortelduifjes en liefdespaartjes is een liefdevolle relatie het ultieme doel is. Toch is een foutje soms snel gemaakt. We blijven ‘dieren’, en monogamie zit vanuit de natuur nou eenmaal niet in ons bloed. Vaak zorgt dit foutje helaas alleen wel vaak voor het einde van een relatie.

Niet alleen mannen zijn altijd degenen die vreemdgaan. Uit onderzoek van Archives of Sexual Behavior blijkt namelijk dat het percentage vreemdgaande mannen en vrouwen bijna gelijk is. Maar, om welke redenen gaan vrouwen eigenlijk vreemd? Wat zijn over het algemeen de beweegredenen van hen? Je leest het hieronder!

Dit zijn de 6 meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan

Vreemdgaan gebeurt nooit zonder reden. En hoewel we natuurlijk nooit invloed hebben op het gedrag van een ander, kunnen we er altijd rekening mee houden zodat het misschien tóch voorkomen kan worden. Dus daarom, de zes meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan. Take notes, boys.

1. Saai in de slaapkamer

Vrouwen willen zich gewild voelen. Wanneer een vrouw niet meer het gevoel krijgt dat een man haar sexy en aantrekkelijk vindt, gaat ze misschien kijken of ze dit nog wel bij andere mannen kan krijgen. Ook in het algemeen zitten vrouwen ingewikkelder in een relatie. Zo willen zij zich geliefd en sexy gevonden worden.

Dit betekent ook samen nieuwe plekken ontdekken, leuke dingen doen, complimentjes en oprechte aandacht geven. Al deze factoren dragen bij aan die ‘spark‘. Wanneer deze wegvaagd, kan het zijn dat this lady ergens anders naar deze aandacht opzoek gaat.

Credits: We-Vibe WOW Tech

2. Pay-back time 

In een ongezonde relatie waarbij de vrouw meerdere keren wordt pijn gedaan, kan het voorkomen dat ze opzoek gaat naar revenge. Met discussiëren bereik je ook niet alles en daarom laten ze de ander voelen hoe het is om zoveel pijn gedaan te worden.

3. Negeren

Ook wanneer een vrouw het gevoel heeft dat ze ‘genegeerd’ wordt, kan het voorkomen dat ze opnieuw deze aandacht en bevestiging zoekt bij een ander. Daarbij komt, dat wanneer ze lange tijd weinig aandacht kreeg en dit nu opeens wél ervaart, het “ongeluk” in een klein hoekje zit.

4. Vreemdgaan omdat ze bang is om single te zijn

Soms zijn vrouwen toe aan een nieuwe relatiepartner, maar maakt de gedachte van single zijn haar ook angstig. De oplossing die daarvoor bedacht wordt, is om tijdens de huidige relatie vreemd te gaan, en dan op zoek te gaan naar de nieuwe soulmate. Op deze manier hoeft ze dus niet alleen te zijn en gaan ze van de ene relatie direct over in de andere. Knap lullig, maar wel de harde realiteit.

vreemdgaan-3
Credits: Charles Deluvio

5. Vreemdgaan door jaloersheid

Jaloersheid is een sterke emotie en die vooral vanuit onzekerheid komt. Wanneer een vrouw zich naast haar partner maar ‘gewoontjes’ voelt en ze jaloers is op alle dames die wél die aandacht krijgen, kan haar emotie de overmacht nemen. Door met een nieuwe liefhebber het bed in te duiken, voelt ze zich meer zelfzeker en bevestigt het voor haar dat zij ook een head-turner is.

6. Einde van de relatie

Als een vrouw het gevoel krijgt dat de relatie waarin ze zit op de klippen aan het lopen is, kan ze het gevoel krijgen dat dit gat opgevuld moet worden. Ook kan het zijn dat zij de relatie niet meer optimaal ziet zitten en vreemdgaan gebruikt om te kijken of het gras groener is bij de buren. Uiteindelijk kijkt ze welke partner voor haar de beste keus is. Niet de meest nette manier van handelen, dames.

vreemdgaan-1
Credits: Andrea Piacquadio