6 type vrienden bij het kopen van een festivalkaartje

De line-up is bekend gemaakt en het is een kwestie van tijd voordat de kaartverkoop voor je favoriete festival start. Een spannend moment die menig vriendschap onder druk zal zetten, want je zult niet de eerste zijn die een vriendschap verliest tijdens het kopen van een festivalkaartje. Welke type vriend of vriendin herken jij?

De twijfelkont

Dit gebeurd al-tijd! Jij denkt met de hele squad naar dat ene festival te gaan, maar één iemand doet altijd moeilijk. “Ik weet niet of ik dan kan hoor”, “Ik moet dag erna werken”. Hou je bek en koop dat kaartje! Met al je vrienden staan rouwdouwen op een festival is toch het mooiste wat er is?

De handelaar

Deze man of vrouw moet je sowieso al even in overweging nemen als vriend(in). Hij/zij slaat meteen het maximaal aantal festivalkaartjes in voor het festival waar jullie heen willen. Het maakt niet uit of al zijn/haar spaargeld eraan op gaat, er zit een plan achter: winst maken. Als je op het festival zelf ineens overladen wordt met bier, weet je dat zijn/haar plan geslaagd is. Hoewel gratis bier chill is, is het opkopen van kaartjes walgelijk.

F-5’er

Op de dag wanneer de kaartverkoop start meldt deze vriend(in) zich standaard ziek. Alle laptops, desktops, mobieltjes en tablets worden verzameld en als het moet staat deze guy/girl uren in de digitale wachtrij. Nu maar hopen dat het internet niet uitvalt.

De sloeber

Bij deze vriend(in) is geld altijd een probleem. Of het nu je beste buddy is of niet, als het geld aankomt heb je er he-le-maal niks aan. “Stufi komt volgende week pas”, “Door de tentamens heb ik weinig kunnen werken afgelopen maand”, er is altijd iets. Natuurlijk schiet je het festivalkaartje met alle liefde voor, maar het geld ga je waarschijnlijk nooit meer terugzien. Dus vraag jezelf goed af of zijn/haar gezelschap het geld waard is.

De uitsteller

Deze vriend(in) speelt met vuur en kan je soms enorm op de zenuwen werken. Hij/zij gaat er altijd vanuit dat het festival waar jullie heen willen niet meteen uitverkocht raakt. Ook als dit wel het geval is, deze Houdini lukt het altijd toch om op één of andere manier een ticket te bemachtigen.

Koopjesjager

Deze persoon doet absoluut niet mee aan alle stress rondom de officiële ticketverkoop. Hij/zij struint internet af in een zoektocht naar de allerbeste deal. Ook als dit betekent dat hij/zij het kaartje pas op de dag van het festival zelf moet kopen. Soms zelfs nadat de poorten zijn opengegaan. Eén ding is zeker: hij/zij heeft een bodemprijs betaald.

Credits: Helene Lopes
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *