7 dingen die je na een ruzie met je partner zou moeten doen

Ruzie

Trouble in paradise, een ruzie of een meningsverschil. Het komt in iedere relatie wel eens voor. Of het nu om iets kleins of iets groters gaat, ruzie met je partner is nooit leuk. Het kan zorgen voor een hele hoop stress en daar worden jullie beiden niet gelukkiger van.

Hoewel je niet aan een onenigheid hier en daar ontkomt, kun je gelukkig wel de schade wat beperken en de ruzie op een gezonde manier oplossen. Wij vertellen vandaag hoe. Dus voor het moment als je het even niet meer weet en je zo snel mogelijk weer als twee lovebirds door het leven kan, zijn dit zeven dingen die je na een ruzie met je lover zou moeten doen.

7 dingen die je na een ruzie met je lover zou moeten doen

1. Weet wanneer je moet stoppen

Bij sommige discussies lijkt de ruzie uitzichtloos. De ander begrijpt jou maar niet (of lijkt jou niet te willen begrijpen) en de ander praat alleen maar onzin. Daarnaast zijn alle argumenten al drie keer herhaald, leidt de ruzie nergens meer naar en lijkt het een vicieuze cirkel. De kans is op dit moment klein dat je partner van gedachte gaat veranderen of dat er een oplossing komt. Het is daarom beter om nu even te stoppen. Hoe boos je ook bent. Stop met het geruzie en ga verder met de volgende stap.

Ruzie
Credits: Eric Ward

2. Ruimte geven

Het is logisch dat jullie na een verhit conflict nog even stoom moeten afblazen. Zorg er dus meteen na de ruzie voor dat jullie elkaar eerst de ruimte geven voordat je doorgaat met erover te praten. Hierdoor voorkom je een volgende uitbarsting. Vervolgens kunnen jullie even afkoelen.

3. Calm down

Hoe moeilijk het ook is, het is na een ruzie beter om zo snel mogelijk kalm te worden. Hoe boos je misschien ook bent. Om op een gespannen manier het conflict op te lossen, gaat sowieso niet werken, dus zorg daarom dat je een groot deel van de emoties even van je afschudt. Of je nu een rondje gaat lopen, door de kamer danst of even op je ademhaling let, kijk wat voor jou werkt en koel een beetje af.

Ruzie
Credits: Siavash Ghanbari

4. Think about it

Nu er geen stoom mee uit je oren komt en de vlammen uit je ogen verdwenen zijn, kun je rustig over de situatie nadenken. Wat ging er nu eigenlijk fout? Hoe ontstond de ruzie en hoe voel je je? Ben je boos of verdrietig, of voel je je onzeker of angstig? Laat alle emoties over je heenkomen door ze te erkennen. Zo herken je op een makkelijkere manier waar het fout ging en kun je het straks beter aan je partner verwoorden.

5. Wat was het probleem van de ruzie?

Nu je goed over alles na hebt kunnen denken is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Het is niet iets kleins zoals dat je lover vergat iets mee te nemen van de supermarkt, het zit dieper dan dat. Praat hier samen over en ga op zoek naar de echte diepe reden van de ruzie. Zo kan het in de toekomst voorkomen worden.

Ruzie
Credits: Vera Arsic

6. Listen

Een van de belangrijkste dingen bij het oplossen van een conflict is het luisteren naar elkaar. Er gaat geen oplossing komen als jullie elkaar niet uit laten praten of jullie door elkaar heen praten of schreeuwen. Ga er samen daarom goed voor zitten, luister naar kant van de ander en praat alleen als het jouw beurt is. Alleen zo zullen jullie elkaar kunnen begrijpen en kan de ruzie opgelost worden.

7. Goedmaakseks

Goedmaakseks is de beste seks. Je kunt daarom maar beter van de situatie profiteren en nadat al het negatieve de wereld uit is, tussen de lakens te springen. Daarnaast is dit ook een goed moment om beide even uit de ruziesfeer te zijn en te ontspannen.

Ruzie
Credits: Pixabay