7 dingen die je moet weten bij het zetten van je eerste tatoeage

Het zetten van je een eerste tatoeage is best wel een dingetje. Je bent misschien bang en enthousiast tegelijk, wat best wel een gekke combi is. Daarnaast is het ook meteen het einde van jouw onbewerkte lichaam. Een flinke stap dus een daarom is het belangrijk om de volgende dingen van te voren te weten.

Want wie nieuw is in the land of tattoo’s, moet even wegwijs krijgen en laten we bij Mellowed nou de moeilijkste niet. Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje wanneer je jouw eerste tattoo laat zetten.

Want achteraf spijt hebben is iets wat je niet wilt!

7 dingen die je moet weten bij het zetten van je eerste tatoeage

1. Ga niet voor goedkoop

Een tatoeage is niet iets waar je geld op moet willen bezuinigen. Het belangrijkste is dat een tatoeage mooi gezet wordt door een artiest die er verstand van heeft. Ervaren tatoeëerders vragen vaak wat meer dan beginners, maar aangezien het om iets permanents op je lichaam gaat, is het iedere cent waard.

2. Prijzen verschillen per maat

Tattoo shops baseren over het algemeen de prijzen op de grootte én de stijl van je tattoo. Wil je een tattoo met veel schaduwen en patronen, dan kost dat meer tijd dan een minimalistische oneliner. Vraag daarom altijd om een prijsindicatie, maar ben ervan bewust dat dit bij het afrekenen iets kan verschillen. Hier lees je alle factoren die de prijs van een tattoo bepalen.

Credits: Dan Prado

3. Neem vooraf een kijkje in de studio

Heb je al een tattoo shop in gedachte? Dan doe je er goed aan om vooraf er eens een keer een kijkje te nemen. Je wilt namelijk in een chille omgeving zijn wanneer je jouw eerste tatoeage laat zetten. Loop eens binnen en check of de vide je bevalt. En natuurlijk of het er professioneel en hygiënisch uitziet.

4. Bekijk het plakstencil goed

Voordat de tattoo-artist aan de haal gaat met naalden, plakt hij of zij een plakstencil op je lichaam met de outlines van de tattoo. Zeg niet meteen volmondig “JA!”, maar bekijk op je gemakt of je de plaatsing, het ontwerp en de grootte mooi vindt. Dit is de laatste mogelijkheid om nog aanpassingen te doen.

Credits: cottonbro

5. Ben kritisch op de manier van werken

Het kan voorkomen dat er vanaf het moment dat je binnenkomt bot tegen je wordt gedaan. Of dat je in een bepaalde hoek wordt geduwd waarin je niet wilt zijn. Is dit het geval, dan luidt ons advies om de studio gewoon te verlaten. Het zetten van je eerste tatoeage moet een fijne ervaring zijn. Je zult ook niet de eerste zijn die een tattoo shop verlaat zonder tatoeage.

6. Neem geen tattoo net voordat je op zonvakantie gaat

Tattoo’s zijn top, maar een nadeel ervan is dat jouw verse inkt amper tot niet blootgesteld mag worden aan zonlicht. Het is dus niet verstandig om jouw afspraak te plannen nét voordat je naar een zonovergoten vakantiebestemming gaat.

7. Je ontwerp kan aangepast worden

Tatoeëerders kunnen soms weigeren om een bepaalde tattoo te zetten. Hoewel je hier misschien van kunt balen, doen de artiesten dit vaak voor je eigen bestwil. Een plaatje van Google kan er misschien mooi uitzien in het klein, maar zal na korte tijd uitlopen en vervagen. Mocht dit voorkomen, vraag de artist dan naar andere mogelijkheden en maak samen een ander plan.

Credits: cottonbro