7 fascinerende feitjes over het vrouwelijk lichaam

relatieproblemen-6

Vrouwen zijn prachtige, fascinerende en soms ook ingewikkelde wezens. Zowel mannen als vrouwen zullen het daarover eens zijn. Niet alleen de vrouw in het algemeen, maar ook specifiek het vrouwelijk lichaam is interessanter dan je misschien denkt. Nóg interessanter? Jazeker. Wij hebben 7 fascinerende feitjes over het vrouwelijke lichaam.

Het historisch reukvermogen van het vrouwelijk lichaam

Vrouwen zijn de speurhonden onder de mens. Het is echt zo, vrouwen hebben een beter reukvermogen. Dit heeft best een logische reden. Daarvoor moeten we even terug in de geschiedenisboeken. In de tijd van jagers en verzamelaars namen de vrouwen de rol van verzamelaar op zich. Hiervoor moet je natuurlijk alert zijn en goed kunnen ruiken. Dus mannen, een keer een extra lekker luchtje opdoen zal vast worden gewaardeerd.

Lippenstift als maaltijd

Dit geldt, uiteraard, niet voor alle vrouwen. We hebben het dan voornamelijk over de vrouwen die wel van een kleurtje op de lippen houden. Nou is het zo dat die lippenstift niet alleen op de lippen blijft zitten. Vrouwen eten gemiddeld 2 kilo (!) aan lippenstift in hun leven. Dat zijn 533,76 lipsticks. Dat doen ze niet omdat ze het lekker vinden, maar ze krijgen het toch echt binnen. Klinkt niet heel smakelijk, maar het ziet er wel mooi uit.

vrouwelijk lichaam

Verschillende borsten

Bij maar liefst 25% van de vrouwen zijn de borsten niet even groot. De één is dus vaak groter dan de ander. Dit komt doordat oestrogeen de melkklieren niet evenveel stimuleert. Bij de ene borst is dat dus meer dan bij de ander, waardoor er dus een verschil in grootte is. Het is meestal niet zo dat het verschil overduidelijk is, maar als je goed kijkt is het vaak wel te zien. Vaak ook wel onhandig met de aanschaf van een BH… 

De lagere pijngrens van het vrouwelijk lichaam

Als mannen lomp aan het stoeien zijn met een vrouw – en dan bedoelen we niet een intiem avontuurtje – dan zeggen mannen vaak dat de vrouw zich niet zo aan moet stellen als het pijn doet. “Dat ging toch niet zo hard”, zeggen ze dan. Voor mannen geldt dat dan ook, maar voor vrouwen niet. Vrouwen hebben een lagere pijngrens dan een man. Dus het is helemaal niet verkeerd om de volgende keer even wat voorzichtiger te doen tijdens een stoeipartij.

Fascinerend luistervermogen

Vrouwen vinden vaak dat mannen niet goed luisteren. Dan verteld een vrouw een heel verhaal en weet de man daarna nog maar de helft. Of helemaal niks meer. Toch moeten we het even opnemen voor de mannen onder ons. Ze kunnen er namelijk niks aan doen. Vrouwen hebben een veel beter luistervermogen. Ze luisteren dan ook met allebei de hersenhelften, terwijl mannen dat maar met één doen. Al helpt het soms wel om de Playstation even uit te zetten als je vriendin je wat probeert te vertellen.

vrouwelijk lichaam
Photo by Mimi Thian on Unsplash

Het vrouwelijk lichaam is rijk aan geuren

Naast lekkere parfum en body-sprays brengen vrouwen vaak nog hele andere, minder prettige geuren met zich mee. Het blijkt namelijk dat de scheten van vrouwen erger stinken dan die van mannen. De scheten van vrouwen bevatten meer zwavelstof, waardoor ze dus ook meer stinken. Lekker hè?

Vrouwen leven langer

Vrouwen leven gemiddeld 2 à 3 jaar langer dan mannen. Soms loopt dat zelfs op tot 10 jaar. Als je kijkt naar de vele voordelen van het vrouw zijn, is dit misschien wel één van de grootste.

vrouwelijk lichaam
Photo by Zan on Unsplash