7 manieren die je snel van je zuigzoen af helpen

See
// 18 november 2020
Zuigzoen

Na een wilde nacht vol spannende avonturen kijk je de volgende ochtend in de spiegel. Shit, een zuigzoen. Daar had je op het moment zelf even niet aan gedacht. Nu loop je met zo’n opvallende plek in je nek rond. De zuigzoen verbergen met een sjaal of koltrui is natuurlijk een optie, maar niet als het buiten 30 graden is of je een gelegenheid met dresscode hebt.

Gelukkig heeft Mellowed de oplossing. Er zijn namelijk heel wat maniertjes om ASAP van dat ding af te komen. Rond moeten lopen met een zuigzoen is daarmee verleden tijd. Deze zeven manieren gaan je snel van je zuigzoen afhelpen.

7 manieren die je snel van je zuigzoen af te helpen

Wat is een zuigzoen

Als we het hebben over een zuigzoen weten we allemaal wel wat we bedoelen. Maar, wat is het nou eigenlijk écht precies?

Een zuigzoen is als het ware een blauwe plek. Deze ontstaat doordat de aderen op de desbetreffende plek naar boven gezogen worden en daardoor scheuren. Hierdoor komt er bloed onder de bovenste huidlaag terecht. Dit bloed laat een vlek achter en die kennen we dus als de zuigzoen. Het duurt ongeveer een paar dagen tot de zoen verdwenen is. Maar, het kan dus sneller. Dit zijn onze zeven tips!

Zuigzoen

Credits: Bigstock

1. Ijs

Als je de mogelijkheid hebt om kort nadat je de zuigzoen hebt ontvangen er ijs op te doen, scheelt het in ieder geval al met de zwelling. Door de plek te koelen zal hij daarom sowieso minder groot worden.

2. Arnica zalf

Ook zalfjes kunnen werken om een zuigzoen zo snel mogelijk weg te krijgen. Een voorbeeld daarvan is arnica zalf. Deze zalf gaat ontstekingen tegen en bevat vaak ook vitamine K. En laat dit nou precies iets zijn dat goed helpt bij het genezen van blauwe plekken. Hierdoor zorgt de zalf dat de vlek eerder weg is.

3. Aloë vera

Nog iets om te smeren en het genezingsproces kan versnellen, namelijk aloë vera. Dit spul werkt namelijk ontstekingsremmend en verkoelend. Even goed smeren dus.

4. Blijven smeren

Speaking of smeren, mocht je zuigzoenen op het moment zelf eigenlijk wel heel erg leuk vinden, dan hebben we een oplossing. Door een goede voorbereiding zou je hem zelfs kunnen voorkomen. Ben daarom bereid om door te blijven smeren en een voedende crème in je nek aan te brengen. Hierdoor is je huis meer gehydrateerd en is het minder waarschijnlijk dat er überhaupt een zuigzoen te zien zal zijn.

Zuigzoen

Credits: Bigstock

5. Cellulite crème

Nog een middeltje die zorgt dat de vlek minder groot wordt, namelijk cellulite crème. Deze crème bevat vaak cafeïne en dit vernauwt je bloedvaten. Daarom kan dit er perfect voor zorgen dat er niet zoveel bloed uit de bloedvaatjes lek. Resultaat: minder grote zuigzoen.

6. Oogcrème

Wat? Ja, het is echt. Oogcrème kan wel eens het wondermiddel zijn dat je zoekt. In de crème zit namelijk ook weer vaak vitamine K. In het geval van de oogcrème werkt dit perfect om de huid onder je ogen minder donker te maken. Daarnaast kan dit je lichaam dus helpen om blauwe plekken sneller te genezen. Op naar de drogist dus.

7. Tandpasta

Als laatste tip hebben we nog een heel goed spulletje gevonden voor je. Dit keer is het tandenpasta. Je wrijft de zuigzoen goed maar voorzichtig in met de tandenpasta en laat het even intrekken. Je zult misschien een lichte tinteling voelen. Daarna haal je het van de huid met lauwwarm water, en tadaa, weg zuigzoen. Mocht hij nu nog niet helemaal weg zijn, kun je het na 24 uur nog een keer proberen.

Zuigzoen

Credits: Dương Nhân