7 bizarre middeltjes tegen katers uit het buitenland

Na een avond te diep in het glaasje te hebben gekeken kan je de volgende dag wel wat extra’s gebruiken. Bij Mellowed hebben we standaard een strip paracetamol naast onze laptop liggen, want je weet nooit met hoeveel koppijn je wakker gaat worden. Anyway, we hebben zelden iemand horen zeggen dat ze een kater chill vinden en daarom is er volop vraag naar goede middeltjes tegen een krokante kop.

In sommige landen pakken ze een kater heel anders aan, wij zetten de 7 meest bizarre middeltjes tegen katers uit het buitenland voor je op een rijtje.

Amerika

Ooit gehoord van de Priairie Oyster? Nou, dit Amerikaanse drankje dankt zijn naam aan hoe hij eruitziet, niet omdat het oesters bevat. Vooral in het zuiden lopen ze met dit drankje weg omdat het mensen snel van een kater af zou helpen. Als je een zwakke maag hebt moet je deze misschien overslaan, aangezien er naast azijn en rauw eigeel ook een aardige dosis Tabasco in wordt gemieterd.

Denemarken

In Denemarken hebben ze, net als veel Nederlanders, de traditie om met bier van je kater af te komen. Gewoon doorzuipen is de mentaliteit. Denen gaan echter nog ene stapje verder en hebben een bier dat Reparationsbajer heet. Vrij vertaald is dit ‘herstel-bier en is specifiek bedoeld als geneesmiddelen tegen ene kater. Nu zal het waarschijnlijk alleen je kater uitstellen, maar als zij er lekker op gaan moeten ze het vooral blijven doen!

Ecuador

Thee maken met oregano klinkt raar, want wij doen dat kruid altijd in de tomatensaus voor pasta Bolognese. In Ecuador is dit dé manier om van een met alcohol doordrenkte maag af te komen. Het zou je maag tot rust brengen en het water van de thee hydrateert natuurlijk als een dolle.

middeltjes tegen katers
Credits: Massimo Rinaldi

Mongolië

Houd jezelf ergens aan vast, want in Mongolië drinken ze met een kater een drankje dat de lever zou helpen om de alcohol te verwerken. Op zich niks mis mee, maar het eeuwenoude drankje bevat naast heel veel tomaten ook oogballen van schapen.

Peru

In Peru hebben ze de gewoonte om met hun brakke gezicht een drankje te drinken genaamd ‘Tijgers Melk’. Naast dat het drankje er walgelijk uitziet, smaakt het met koriander, knoflook, ui, limoensap, chilipeper, zout, zwarte peper en vis waarschijnlijk niet lekker.

Polen

Zoals je weet houden ze in Polen wel van alcohol, het liefst de hele dag door. Niet gek dat ze dan ook regelmatig wakker worden met een kloppende hersenpan. De remedie? Augurkensap. Ze maken dit zelf met azijn, natrium, water en natuurlijk augurken. Het schijnt hydrateren te werken, maar of het nou makkelijk door je strot gaat betwijfelen we.

Rusland

Een kater hoeft niet altijd bestreden te worden met een drankje of iets te eten. In Rusland stappen ze na een nachtje doorhalen ‘s ochtends gelijk in de sauna. Het is de perfect manier om van de alcoholdampen af te komen en versnelt het afvoerproces van afvalstoffen. Wel veel water blijven drinken, anders val je van je stokje.

Middeltjes tegen katers-1
Credits: Evelyn Chong