7 redenen waarom je minstens één keer alleen op stap moet gaan

Met je squad op stap gaan is natuurlijk leuk en aardig. Maar wat veel mensen niet weten, is dat alleen de hort op gaan net zo leuk, zo niet leuker is. Het geeft een bepaalde vrijheid, die je als je met je vrienden bent niet hebt. Hier volgen een aantal redenen waarom je minstens één keer alleen op stap moet gaan.

Waarom je alleen op stap moet gaan

Je komt makkelijk binnen

Uitgaansgelegenheden in grote steden hebben over het algemeen een streng deur-beleid. Met een grote groep hoef je sowieso niet proberen om binnen te komen, maar zelfs het opsplitsen in paren werkt niet altijd. Het is een moment waar de meest doorgewinterde clubgangers tegenop zien, omdat niets kutter is om na een kwartier in de rij te hebben gestaan, alsnog geweigerd te worden. Vaak ligt het niet eens aan jou zelf, maar aan die vriend(in) die een poging heeft gedaan zich hip te kleden.

Je kunt nieuwe dingen doen

Iedere week naar dezelfde kroeg is boring as fuck, maar je hebt van die vrienden die het al eng vinden om bij iemand anders naar de wc te gaan. Wanneer je dat gepeupel niet bij je hebt, kun je gaan en staan waar je wilt. Ben lekker egoïstisch en maak je vooral geen zorgen dat je een indrinksessie mist, waar je eigenlijk toch al geen zin in had.

Je maakt nieuwe vrienden

Je vrienden zijn tof, maar net als iedere menselijke relatie kan een kleine onderbreking gezond zijn. Nieuwe mensen ontmoeten is een avontuur, mensen ontmoeten tijdens het stappen is een avontuur 2.0. Soms eindigt een avondje solo flaneren in vrienden voor het leven. Job well done.

credits: Jorge Flores

Je bespaart geld

Tijdens een avond stappen met vrienden is er altijd iemand die dacht dat hij/zij meer geld mee had en met de vraag kom: “kan ik even een paar tientjes lenen”. Kan gebeuren natuurlijk, maar na een paar drankjes verder heb je geen idee wie wat heeft geleend en voordat je het weet zit je zelf zonder knaken. Ga je alleen op stap, dan geef je jouw geld alleen aan jezelf uit. En terecht, dat heb je verdiend.

Je maakt zelf uit hoe laat je het maakt

Dit heb je sowieso wel eens meegemaakt. Je sluit bij je vrienden aan in de kroeg die overdag al begonnen waren met drinken. Jij kon er niet bij zin omdat je andere verplichtingen had, maar ziet al snel dat méér dan de helft totaal bezopen is. De avond komt onverwacht ten einde omdat er geen land meer is te bezeilen met de crew, en vriend als jij bent gaat met hen mee om te zorgen dat iedereen veilig thuis. Beter ga je alleen op pad, zo kun je lekker blijven totdat ze je eruit vegen.

Je wordt niet gecockblocked

Je ziet een mooie paradijsvogel op dansvloer en je probeert oogcontact te zoeken en zijn/haar aandacht te trekken. Dan komt je bestie ineens pal voor je fok staan met een lulverhaal waar je totaal niet op zit te wachten. Als je vriend(in) eindelijk klaar is probeer je jouw prooi te vinden, maar ziet dat hij/zij verstrengeld is een een potje huighappen met iemand anders. Wat als dit niet gebeurd was? Misschien had je dan negen maanden later wel een kleine versie van jezelf rondlopen. Nee, even zonder dollen. Zonder iemand erbij die je avances kan onderbreken kan alles gebeuren, toch?

Je hebt wat quality time met jezelf

Denken om alleen op stap te gaan is te vergelijken met de gedachte om te gaan hardlopen, omdat je weet dat jezelf daarna goed voelt. Meestal blijft het alleen bij de gedachte om te gaan hardlopen, maar tijd voor jezelf nemen is essentieel om alles weer op een rijtje te krijgen. Ook al blijkt alleen op stap gaan niks voor jou, je kunt in ieder geval trots zijn dat het geprobeerd hebt. Dus dos jezelf uit en zet een date met jezelf in je agenda. Have fun!

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *