7 winterfestivals om de koude dagen te overleven

Winterfestivals

De winter is het seizoen van Kerst, Oud & Nieuw, glühwein, schaatsen en temperaturen die onder het vriespunt duiken. Niet echt het recept voor een festival, zou je denken. Maar eigenlijk valt dit best wel mee en zijn er heel wat festivals te vinden waar jij de kou als sneeuw voor de zon weg kunt dansen. Het fenomeen ‘winterfestival’ timmert de afgelopen jaren flink aan de weg, want waarom zou alleen de zomer of lente geschikt zijn voor een puik feestje? Wij zetten de tofste winterfestivals voor je op een rijtje!

Vahalla | 21 december | RAI Amsterdam

Ook dit jaar wordt de RAI Amsterdam weer omgetoverd tot een magisch feest. Op 21 december biedt de achtste editie van het kleurrijke Valhalla Festival een diverse line-up, met artiesten en live acts zoals Bakermat, Benny Rodriguez, Bizzey, De Sluwe Vos & Mella Dee, Joey Daniel & Luuk van Dijk, Lucas & Steve, Ronnie Flex (live), Sam Feldt, Sam Paganini en Speedy J. Bezoekers kunnen zich, verdeeld over vijf zalen, tegoed doen op house, techno, disco, maar ook op hip-hop en urban.

Nomads – The Winter Oasis | 21 december | Thuishaven Amsterdam

De mussen vielen van het dak tijdens Nomads Festival afgelopen zomer. Daarom kan de kribbe wel wat afkoeling gebruiken, vandaar deze wintereditie. Een festivaloase te midden van een winterse tijd van het jaar. Thuishaven bestaat in de winter enkel uit overdekte stages, dus koud hoef je het niet te hebben. En anders warmen o.a. Philou Louzolo, Boris Werner, Ingi Visions, Tenzers en Aux the Masterfader je wel op met hun muziek.

De Coalitie | 29 december | Tramkade Den Bosch

Op zaterdag 28 december vind de 2de editie van De Coalitie plaats, maar dit keer is de samenstelling nét iets anders. Waar vorig jaar Losjes en SMÈRRIG de handen ineen sloegen voor het volledig uitverkochte festival, neemt Rewind het stokje over van SMÈRRIG. Eén ding is zeker, je kunt je hart ophalen op heerlijke house, techno, hiphop en guilty pleasures in drie verschillende areas.

Sneeuwbal Winterfestival | 25 januari | Park Transwijk, Utrecht

Geen winterfestival dat de winter zo hard viert als Sneeuwbal. In plaats van de winter te verafschuwen en een festival te organiseren dat een brug naar een nieuwe zomer vormt, omarmt Sneeuwbal alles wat de winter is. Glühwein, skipakken, apres ski, schaatsen, iglo’s, het houdt niet op met de winterpret. Tel daar Enrico Sangiuliano, Klangkuenstler, La Fuente, De Sluwe Vos en Luuk van Dijk bij op en het winterfestijn is compleet.

Ploegendienst Winterfestival | 25 januari | P5, Breda

Ploegendienst is altijd een succes en na twee wintereditie is het niet gek dat er volgend jaar ook weer eentje gaat plaatsvinden. Techno, house, hitjes, het is er allemaal. Samen met Disco Snolly, Herrie met Gerrie, Rewind en Vieze Anita zetten ze de P5 in Breda op z’n kop. O.a. AnD, ANOTR, Joost van Bellen, Konstantin Sibold en Noneoftheabove draaien aan de knoppen.

Mystic Winter Garden | 1 februari | Thuishaven Amsterdam

De winter brengt iets mystieks en dat weet Mystic Winter Garden maar al te goed. Het Thuishaventerrein zal weer prachtig aangekleed worden, zoals we van de organisatie gewend zijn. Het festival is al uitverkocht, nog voordat de line-up bekend is gemaakt. Dan weet je dat het goed zit.

La Rêve Winterfestival | 15 februari | Thuishaven Amsterdam

Als je La Rêve zegt, denk je aan wegdromen. In de winter slapen we met z’n allen langer, beter en droom je fijner. Het ideale seizoen voor een La Rêve Winterfestival. Voor deze editie pakken ze qua line-up ook nog eens groot uit. O.a. Extrawelt, George FitzGerald, Dominik Eulberg en Konstantin Sibold maken hun opwachting.