8 buitenlandse festivals waar je een vakantie aan kunt plakken

Buitenlandse Festivals

Nederland is natuurlijk een speeltuin als het gaat om festivals en zeker in de zomer kun je elk weekend wel ergens uit je aardlekschakelaar gaan. Maar als je jouw ‘festivalhorizon’ wilt verbreden, zijn er genoeg pareltjes die buiten onze landgrenzen plaatsvinden. Wij hebben tien buitenlandse festivals voor je op een rij gezet, waar je meteen een vakantie aan kunt plakken. Want zoals we allemaal weten, festivals bezoeken is topsport, waarna je jouw rust hard nodig zult hebben.

Bekijk onderstaande kaart en stippel jouw route uit voor deze zomer!

Balaton Sound | Zamárdi | 3-7 juli

Balaton Sound is een typisch gevalletje ‘zon, zee, strand’. Grenzend aan het Balatonmeer komen elk jaar de beste DJ’s samen voor het grootste strandfeest van Hongarije. Overdag kan het hier boven e 30 graden uitkomen, waardoor ze besloten hebben het festival pas op het einde van de middag te laten starten. Kun je overdag genieten van het prachtig heldere Balatonmeer met een heerlijke zonnetje op je bol.

Love International Festival | Tisno | 3-10 juli

Misschien niet heel bekend, maar Love International Festival is de afgelopen jaren flink aan de weg aan het timmeren en brengt deze zomer een aantal zwaargewichten uit de elektronische muziek naar Tisno, Kroatië. En kleine greep aan de waslijst aan artiesten: Ben UFO, Peggy Gou. Moxie, Optimo en Roman Flügel zullen je gaan voorzien van spraakmakende acts.

EXIT Festival | Novi Sad | 4-7 juli

Ieder jaar mag het verlaten fort van Novi Sad zich de thuisbasis van EXIT noemen. Op deze Servische festivalgrond kom je de meest uiteenlopende muziekstromen tegen. Van pop tot disco, en metal tot techno: you name it. Ook aan de podia is geen woord vuil te maken. Zo gaan de verschillende stages schuil tussen eeuwenoude gangen en tunnels. Bovendien herbergt EXIT één van ’s werelds meest indrukwekkende podia: de Dance Arena. Tussen deels afgebrokkelde muren gaat het feest hier de gehele nacht door, waarna je met een beetje geluk in de ochtend getuige bent van een wonderlijke zonsopkomst.

Sonár Festival | Barcelona | 18-20 juli

Sonár is inmiddels één van Europa’s bekendste elektronische muziekfestivals en vindt plaats in de prachtige stad: Barcelona. Het festival wordt op verschillende plaatsen in Barcelona gehouden – één plaats voor overdag (Sonar by Day) in het stadscentrum en één voor de avond (Sonar by Night) wat iets verder uit de stad ligt.

MELT Festival | Gräfenhainichen | 19-21 juli

Aan de oevers van het Duitse Gremminmeer zal deze zomer vind je een openluchtmuseum aan graafmachines, dat het toneel zal zijn van MELT 2019.  Zowel overdag als ’s avonds kijk je je ogen uit. Wanneer de zon ondergaat nemen de lichtinstallaties het over, en wordt het gehele terrein op kleurrijke wijze verlicht. Op Melt sta je het ene moment mee te zingen bij de indrukwekkende Main Stage, omringd door industriële bouwwerken. Vervolgens ga je los bij een DJ-set op het strand, om daarna af te dwalen naar het bos voor een underground rave. Sowieso eentje voor op de bucketlist!

Tomorrowland | Boom | 19-21 juli & 26-28 juli

Tomorrowland is zonder twijfel het grootste en meest belangrijke dancemuziek festival op deze planeet. House, EDM, techno, drum & bass, hardstyle en elke andere hoek van elektronische muziek worden gerepresenteerd door wereldberoemde supersterren op stages van de hoogste productie levels die de mensheid tot zover kent.

Sziget | Boedapest | 7-14 augustus

In het hart van de Hongaarse hoofdstad Boedapest schuilt een aards paradijs. Midden in de Donau verrijst The Island of Freedom, oftwel het Óbuda-eiland waar elk jaar Sziget Festival op wordt gehouden. Het festivalterrein is 150 voetbalvelden groot en biedt naast drankjes en dansjes ook op cultureel gebied veel vertier. Dit jaar hebben ze o.a. Foo Fighters, Ed Sheeran, Twenty One Pilots, The 1975, Florence + The Machine weten te strikken, die jou een festivalvakantie van je dromen gaan bezorgen.

Lollapalooza Berlin | Berlijn | 7-8 september

Op 7 en 8 september zal het Olympisch Stadion en Olympisch Park in Berlijn weer worden omgetoverd tot een fascinerende wereld van muziek, kunst en héél veel gekkigheid. Reden? Lollapalooza Berlin 2019! Namen als Kings of Leon, Swedisch House Mafia, Kraftklub, TWENTY ØNE PILØTS, Khalid, Underworld, Bausa, Hozier, Dendemann, Scooter en rising star Billie Eilish prijken op het affiche. Dit belooft weer een waar spektakel te worden!

Festivalvakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *