De 8 festivalgangers die je moet vermijden

See
// 17 augustus 2019
Credits: Anna M. Weber

Het weer zit mee, je hebt je fleekkie outfitje aan en de muziek is lekker. Niks kan jouw festival vibe nog verstoren, denk je. Maar toch komt er een of andere verziekende stier die de sfeer helemaal omdraait. Je doet nog zo je best om die festivalgangers te vermijden, maar je ontkomt er helaas niet aan. Daarom is het van groot belang om te weten hoe je van die godgloeiende irritante mensen afkomt.

Je hebt natuurlijk verschillende soorten ellendige mensen op zo’n terrein rondlopen en op elk persoon moet je weer anders reageren. Hierbij een mooie handleiding daarvoor.

De plek-inpikker

Je hebt de perfecte plek geshotgund op de mooie festivalweide. Zo meteen begint het optreden van Radiohead en je wilt er niks van missen. Maar voor je het weet komen er wat mensen langs gestrompeld met een heel plateau bier. Jij gaat er vanuit dat deze groep wat bier hebben gehaald voor de rest van de crew, dus stapt netjes wat opzij zodat ze er langs kunnen. MAAR NEE! Ze stoppen zomaar met lopen en blijven staan. Jij krijgt geen lucht doordat je helemaal wordt fijn gedrukt door de menigte én met als kers op de taart, is jouw mooie plekkie gewoon weg. Dag optreden!

Wat je kunt doen: Ik snap dat je in jezelf staat te vloeken want zo’n verdomde festivalkaartje heeft jou weer genoeg gekost. Ga hier subtiel mee om. Tik ze op hun schouder (niet te hard want het is echt de slechtste plek om te gaan vechten, maar ook niet te zacht dat ze het niet in de gaten hebben) en leg even heel netjes uit dat je dacht dat ze door zouden lopen, maar nu bijna geen zuurstof meer krijgt. Dikke kans dat ze je zo’n zeurpiet vinden, dat ze niet eens naast je willen staan. Ok doei!

Bron: Giphy

Mensen die niet aan de kant willen

Sta je dan, met je 6 bier en 5 flesjes water op een plateau voor je festival peepjes die natuurlijk helemaal vooraan staan. Pff, het is een heel avontuur maar je moet want de plicht roept. De meeste, capabele mensen zien dat je het moeilijk hebt dus zetten een stapje opzij. Maar je hebt ook die mensen, die je schaapachtig aankijken en verstijfd blijven staan. Ze snappen niet wat je wilt, ook als je het vriendelijk vraagt. ‘Dit is mijn plek vriend, opbokken’ is de enige reactie die je zult horen.

Wat je kunt doen: Je kan al het bier in zijn gezicht flikkeren, maar dat is ook weer zonde en je vrienden zullen niet blij zijn als je met legen handen aan komt zetten. Daarom: stay calm. Kijk hem of haar nog eens goed in de ogen en zeg dat je er alleen maar even langs hoeft. Als ze er dan nog niet van overtuigd zijn om weg te stappen, tja, geef je over en pak een andere route. Ga alsjeblieft niet je energie aan deze stumper geven. Er is echt wel een andere kant, waarbij iemand wél snapt dat je er gewoon even langs wilt.

De wildplasser

Zit je dan, genietend op het gras met een goede bak friet en een lekkere vega burger. Maar dan, in je ooghoek zie je het gebeuren waarbij je eetlust toch langzaam maar zeker verdwijnt. De gulp schiet open en lange jan hangt eruit. Verdomme, gaat je goudgeld die je hebt uitgegeven aan die bak met friet. Natuurlijk snap je dat iedereen zijn blaas moet legen en de Dixi wc’s zijn ook niet alles. Maar sommige mensen weten het gewoon niet subtiel aan te pakken. Ze gaan naast je staan of gaan op hun hurken zitten, waarbij je nog net niet de spetters voelt.

Wat je kunt doen: Duw de plasser niet om, ik herhaal: duw de plasser niet om! Geeft alleen maar meer zooi. Geef gewoon subtiele hints zoals: ‘GADVERDAMME, HOEZO ZOU JE ZOIETS DOEN?’ of ‘WC’S WAREN ZEKER TE DRUK?’. Loop daarna naar een andere plek op het veld. Subtiele hint en waarschijnlijk is de wildplasser ook veel te dronken om iets door te hebben.

 

Bron: Giphy

De ruziezoeker

Deze mensen zijn zo vermoeiend! Je hoeft maar per ongeluk net in hun nek te ademen en ze zeggen al “WTF, wat moet je?!”. Chicks zetten er grote armbewegingen waarbij de arrogante blik (die ze al de hele dag op hebben) naar voren komt. Gasten maken zichzelf juist breder (tenminste, ze doen hun best met die kippenarmpjes) en kijken je met gefronste wenkbrauwen aan. Hier heb je toch allemaal geen zin in?

Wat je kunt doen: Hen nog bozer aankijken en vermelden dat ze op moeten flikkeren werkt alleen maar averechts. Dan lok je het alleen maar uit en dat is niet goed voor je hart. In plaats daarvan kijk je ze aan, en loop je gewoon rustig door. Niks zeggen en geen aandacht aan geven, hoe graag je ook een stomp in hun gezicht wilt geven. Het is de moeite niet waard.

Bron: Giphy

Degene die alles maar echt álles in de lucht moet gooien

Pilsje (of een watertje) in de hand, de zon schijnt en de sfeer zit er lekker in. Het weer zit mee waarbij het dus effe goed uitkomt dat jij je poncho gewoon hebt thuisgelaten. Maar ineens is het dan toch daar: je voelt een druppel in je nek komen, of beter gezegd een hele s waterval, terwijl je geen wolkje aan de lucht ziet. Je weet al hoe laat het is. Het is zo’n persoon die al-tijd alles in de lucht moet gooien en dat uiteraard bovenop jou terecht laat komen. Je kan het zo gek niet bedenken, of hij/ zij gooit het. Drank, friet, petten, shirts of een persoon, alles kan de lucht in. Vaak gaat dit gepaard met oerkreten zoals “EUUJ”, waarna iedereen tot overmaat van ramp mee gaat doen. Nee, gewoon niet.

Wat je kunt doen: Je kan eigenlijk weinig doen. Wanneer je er iets van gaat zeggen zal het antwoord van hem wel ‘EUUH’. Hij of zij neemt niks serieus en alles wat los en vast zit kan diegene in de lucht gooien. Er zijn twee opties: ga opzoek naar een andere plek maar de kans bestaat dat je nog zo’n debiel tegenkomt. Of je vangt het biertje á la John Coffey op en drinkt het glas in één teug leeg. En gooi daarna zelf ook wat in de lucht, kan jou het schelen.

Bron: Giphy

Lange mensen

Sta je dan, het perfecte plekje, word jouw beeld opeens geblokkeerd door een of andere, grote reuze schaduw. Wat moet dit wel niet betekenen? Die lange mensen, die moeten gewoon een eigen plek hebben ergens achter op het veld. Natuurlijk kan diegene er niks aan doen dat hij of zij zo lang is, maar wat zijn ze verdomde irritant!

Wat je kunt doen: Maak gebruik van de situatie, en vraag of je bij diegene op de nek mag. Best hypocriet, omdat jij het irritant vindt als mensen dit voor jouw neus doen maar ach; survival of the fittest. Als je het toch wat lullig vindt, kan je gewoon vriendelijk vragen of je ervoor mag staan omdat je het anders écht niet kan zien. Meestal zijn deze lange mensen zo goedhartig, dat ze dat geen probleem vinden. Zij zien het toch wel.

De rots

De beat is goed dus sta je goed te swingen. Maar je voelt, telkens als je weer een danspasje zet, iets of iemand tegen je zij aanprikken. Je kijkt naast je en ziet wat het is: de steen! Dit zijn die personen die stokstijf blijven staan. Niks geen one-two step, beetje wiggelen met de billen, nee gewoon blijven staan. Je kan ook niet van hun gezicht aflezen of ze het eigenlijk wel naar hun hebben. Maar voor jou is het bloedirritant dat, als je jij jouw dansmoves tevoorschijn haalt, iemand dit blokkeert door geheel stil te blijven staan.

Wat je kunt doen: Gewoon wegduwen die vent/ vrouw! Heb je toch niks aan? Zijzelf niet maar ook de rest van de mensen die om hem of haar heen staan. Of pak hun hand vast en duw ze met de beat, mee de lucht in. Zij zullen dit onwijs irritant vinden en zullen al snel ergens anders naar toe lopen.

De lange rots

1 + 1 = nog erger! Je kunt er helemaal niks mee! Probeer zo iemand maar weg te duwen en hun hand in de lucht gooien: dat lukt niet. Zij staan met hun lange benen veel te stevig aan de grond en je zult het niet voor elkaar krijgen om hun lange arme in de lucht te gooien.

Wat je kunt doen: Dancebattle! Ga de battle met diegene aan. Hij of zij kan het natuurlijk niet weigeren en moet dan wel bewegen. Beweeg op die manier dat hij of zij achter jou komt te staan. Dan A) staat hij/ zij niet meer voor jouw uitzicht en B), je botst niet meer tegen hem/ haar aan. Het is zo simpel jongens.

Bron: Giphy

Categories
See