8 fouten die je als vrouw na de seks niet moet maken

seks vrouw

Het is natuurlijk al lang bekend dat er tijdens de seks van alles mis kan gaan. Maar wist je dat je als vrouw na de seks ook het een en ander fout kunt doen? Daarover gaan we het vandaag hebben, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ladies opgelet, deze acht fouten moet je als vrouw na de seks nooit maken.

8 fouten die je als vrouw na de seks niet moet maken

Vochtige doekjes

De verleiding is groot om na de seks jezelf gelijk weer fris en fruitig te krijgen. Je hebt immers heel wat inspanning verricht. Maar dames, doe dit a.u.b. niet met vochtige doekjes. Hierin zitten vaak chemische stoffen zoals alcohol, oliën en parfums waar je lady parts niet blij van zullen worden. Je kan hiermee irritaties veroorzaken die zorgen voor bijvoorbeeld roodheid, zwellingen en jeuk. Not cute.

Hydrateer

Zoals we net al zeiden heb je tijdens het avontuurtje tussen de lakens heel wat inspanning verricht. Een flinke vrijpartij kan dan ook aardig vermoeiend zijn. Je verbrand er heel wat calorieën mee en daarnaast heb je naderhand vaak ook een droge bek. Vergeet je dus niet te hydrateren! Tip: je kunt bijvoorbeeld even een flesje water op je nachtkastje zetten om jezelf een wandeling naar de keuken te besparen.

seks vrouw
Credits: Daria Shevtsova

Plassen

Dit is misschien wel de grootste fout die je als vrouw na de seks kunt maken. Ga. Altijd. Plassen. Uitroepteken. Het beste is om binnen twintig minuten na de seks even een bezoekje aan de wc te brengen zodat alle bacteriën van de vrijpartij eruit zijn. Hiermee voorkom je meteen een blaasontsteking of andere infecties. Your body will thank you.

Pandaogen

De panda-look is met een reden nooit een trend geworden en daarom kun je maar beter je make-up na de seks erafhalen. Zo voorkom je dat je kussens onder de make-up komen te zitten en als je daarna gaat slapen wil je al helemaal geen plamuur op houden.

Bubbelbad

“Ga je met me mee in bad, samen in een bubbelbad, tutututututu”. Nou niet na de seks dus. Je vergoot hiermee de kans dat je een bacteriële infectie krijgt. Onderzoek toont namelijk aan dat langdurige blootstelling aan warm water zorgt voor een vermidering van de efficiëntie van de antibacteriële werking van de huid. Bewaar het hot tub idee dus even voor een ander beter moment.

seks vrouw
Credits: Taryn Elliott

Sexy lingerie

Gezicht insmeren

Dat quarantainebaardje van ‘m is misschien leuk, maar die schuurpapier-stoppels tegen jouw gezicht niet. Smeer naderhand je gezicht even in met een goeie creme zodat je ‘s ochtends niet wakker wordt met een schraal smoelwerk.

Lakens

Je kent het vast wel, je wordt wakker en ligt compleet in de knoop met je lakens. Hoe heb je je zelf überhaupt in deze positie gekregen? Om dit te voorkomen en te zorgen dat je ‘s nachts niet op zoek hoeft naar je dekbed die half uit je hoeslaken hangt, trek je na de seks je beddengoed even terug in het gareel. Scheelt weer gedoe midden in de nacht.