Aan deze 8 tekenen merk je dat iemand onder de duim zit

See
// 29 december 2020
Onder de duim

Oh hell yes dat we allemaal zo iemand kennen. Eerst nam hij/zij overal het voortouw in en was de lijm die de vriendengroep bij elkaar hield. Maar sinds hij/zij een partner aan de haak heeft geslagen, is het over met de pret. Basta. Opeens spreek je hem/haar niet meer en komt hij/zij op de vaste chillavonden niet meer opdagen. En als deze beste man/vrouw wel het gezicht laat zien, is deze pretbederver vóór middernacht al gevlogen. De vriendengroep heeft bij een situatie zoals deze de diagnose snel gesteld: er drukt een dikke vette duim op zijn/haar hoofd.

8 tekenen dat iemand onder de duim zit

Een groot deel van de mensen die onder de duim zit heeft het zelf niet of nauwelijks door, of zal het zelf in ieder geval nooit toegeven. Maar jullie weten wel beter. Waarschijnlijk is het een hele lieve gozer of  meid, maar sinds ze official zijn zijn jullie een cuciaal lid van je squad kwijt. Het wordt tijd dat je hem of haar laat inzien dat er een plek op het achterhoofd begint te krijgen door de duim die er constant op drukt.

Nieuwe kleren

We kunnen allemaal wel eens wat modekennis van het andere geslacht gebruiken, maar bij iemand die onder de duim zit slaat dit vaak een beetje door. Hij/zij is een compleet nieuw persoon met een compleet andere garderobe. Een soort paspop van zijn of haar partner. Niet cool.

Onder de duim-3

Credits: mentatdgt

Altijd willen contact houden

Hoe irritant… Jullie hebben de vriend(in) in kwestie eindelijk over weten te halen dat hij/zij, zonder partner, er weer een keer bij is. Helaas zit deze vriend(in) nu continu zijn/haar partner te appen over hoe de avond verloopt. Een absolute no-go.

Altijd samen komen

Ook een doorn in het oog van menig vriend(inn)engroep. Want meestal is bovenstaand scenario niet eens aan de orde. De partner met de hele dikke duim moet namelijk al-tijd mee. En natuurlijk is dit soms gezellig en goed om hem/haar beter te leren kennen, maar niet ieder keer en overal. Als een bij die op ene pot honing blijft zitten. Bah.

Geen reactie meer op WhatsApp

Hoewel hij/zij constant op het scherm van de telefoon zit te turen, lijkt het alsof hij/zij van de aardbodem is verdwenen. Op geen enkel berichtje komt een reactie. R.I.P, gevallen strijder.

Niet meer meedrinken

Als volwaardig lid van de harde kern zijn je vriend(inn)en van je gewend dat je op de zaterdagavonden heel wat bier achterover tikt. Totdat hij/zij een partner aan e haak sloeg. Want vanaf dat moment was het op tijd naar huis en niet te veel drinken. Zijn het zijn/haar regels, of legt hij/zij die zichzelf op? De vriendengroep zal het nooit weten.

Hij/zij kent alle details

Een doemscenario pur sang. Want sommige verhalen zijn alleen bedoelt voor de mensen in de vriend(inn)engroep zelf. Nu kan de man of vrouw met de zware duim opeens in geuren en kleuren meepraten met de kapriolen die jullie de afgelopen jaren hebben uitgehaald. Hij/zij is bekeerd tot een ander geloof en jullie zijn hem/haar kwijt. Nu moeten jullie opeens opletten wat jullie zeggen wanneer hij of zij er bij is.

Credits: Cottonbro

Hij/zij praat over niemand anders

Als je erover nadenkt is het ook helemaal niet zo raar. De partner is op dat moment nog een van de enige dingen in zijn leven en hij maakt niet veel spannends meer mee. Logisch dat hij/zij alleen nog over hem/haar kan praten dus. Voor jullie als vriendengroep wel jammer, want waarschijnlijk interesseert het jullie niks.

“Nee, ik kan niet”

Avondje met de vriend(innen) ingepland om als vanouds weer een fris pilsje open te trekken of wat flessen wijn in jullie giechel te gooien? Afgesproken om samen te sporten of een bezoekje aan de bios te brengen? Je keek er waarschijnlijk naar uit, maar op het allerlaatste moment kreeg je toch een appje met een zielig afhaakexcuus. Hij/zij zegt erbij dat het overmacht is en er écht niks aan kon doen, maar jij weet wel beter: Meneer of Mevrouw zit onder de duim. Rete-irritant.

 

Source :

Manify