Dit zijn de 9 grootste ergernissen op festivals

ergernissen op festivals

Het festivalseizoen is natuurlijk één groot feest, maar we blijven natuurlijk Nederlanders die er van houden om over dingen te zeiken. En hoewel ons land pioneer is in het goed organiseren van festivals, zijn er een aantal irritaties waar we op festivals mee te maken krijgen. Dit zijn de 9 grootste ergernissen!

1. Tickets kopen

Het lijkt niet uit te maken hoeveel festivals er worden georganiseerd, bijna alles raakt ver van tevoren stijf uitverkocht. Vooral voor de populaire festivals is het strijden voor een kaartje, waar je op de dag van de ticketverkoop je scherm geen seconde uit het ook mag verliezen. Doe je dat wel, dan vis je hoogstwaarschijnlijk achter het net en moet je je hengel opnieuw uitgooien op Ticketswap. Superchill ook wanneer er 5909 mensen een kaartje zoeken voor dat ene festival. Probeer daar maar eens tussen te komen…

2. Entree

D-day: je mag vandaag eindelijk naar het festival waar je al weken naar uitkijkt. Je hebt jezelf in je mooiste pakje gestoken en een zonnebril op je kop gezet, want dit gaat jouw dag worden. Eerst nog even naar binnen, alleen lijkt de rij voor geen meter op te schieten. Als je dan 20 minuten later eindelijk vooraan staat wenkt een forse, nors kijkende dame zonder make-up en een snorretje je naar voren. Je legt alles wat je in je broekzakken hebt netjes op tafel, waarna ze met twee handen vol in je kruis graait. De brutaliteit…

3. Prijzen

Je bent binnen en bent de schrik van de handelingen van de norse dame nog steeds niet te boven. Je besluit dat alcohol je daarbij moet gaan helpen. Komt goed uit, want daar kwam je sowieso al voor. Je staat in de rij van de muntjes, kijkt op het pamflet wat ze kosten: 10 muntjes voor 28,50 euro. Niet goedkoop, maar je kunt moeilijk af staan te dingen met een horde dorstige mensen die in je nek staan te hijgen.

Bij de bar zie je dat ze Desperados hebben en laat je daar nou net zin in hebben. Je rekent 1,5 munt af en probeert in je hoofd uit te reken wat je dit nu precies gekost heeft. Uhhh, fack it. En dit is precies waarom je altijd zo belachelijk veel geld uitgeeft op een festival. Je raakt het spoor helemaal bijster met muntjes, waarvan je er de volgende ochtend ook altijd nog een aantal in je broekzak vindt. Omgerekend 15 euro die je nooit meer terug gaat krijgen.

4. Het weer

Er is één ding waar je bij het Nederlandse weer van op aan kan; niets is zeker. Oók in het festivalseizoen is het vaak gokken wat het weer doet. Want terwijl ‘s ochtends het zonnetje heerlijk scheen, kan in de middag zomaar de pleuris uitbreken. Mocht de majem toch over het festivalterrein razen, hier vind je tips om toch droog te blijven.

 5. Hete tenten

Het komt natuurlijk ook voor dat het prachtig weer is op de dag van het festival, maar ook dan hebben we iets om over te mauwen. In de tenten waar DJ’s én het publiek keihard staan te beuken kunnen de temperaturen bij mooi weer makkelijk oplopen tot 40+ graden. Het is dan ook niet gek dat mensen bevangen worden door de hitte en met bosjes omvallen.

6. Bezwete buffels

Ohja, en dan heb je ook mensen die niet omvallen, maar als een malle beginnen te transpireren. Begrijpelijk natuurlijk met die temperaturen. Maar laten deze mensen nu altijd besloten hebben om als collectief hun shirt uit te doen en hun glimmende lichamen tegen alles en iedereen aan te smijten. Yak…

7. Dirty Dixi

Voor vrouwen wat vaker het geval dan bij mannen, maar een bezoek aan een Dixi hoort absoluut in het rijtje van ergernissen op een festival thuis. Je trekt de deur open en denkt bij jezelf: “HOE DAN?” Een lucht die je bijna kunt zien, een wc-rol die je het liefst meteen wilt verbranden en een restant van een halve XTC-pil die met een mix van urine en poep op de bril zit geplakt. Check deze tips om een bezoek aan een Dixi te overleven.

8. Vrienden kwijtraken

Dit is vooral met grote groepen onvermijdelijk. Er komt altijd een moment dat één of meerder personen aan de wandel gaan. Mét of zonder opzet, het gebeurd gewoon. “Waar zijn jullie”, vraag je in de groepsapp. “Zie je die vlag met Desperados, daar in ieder geval niet. We staan linksvoor bij de DJ, bij de derde paal aan de linkerkant en langs iemand met een zonnebril”. 

Hier heb je geen zin in en vraagt om een foto, die uiteindelijk niet kan worden ingeladen omdat het telefoonbereik nada is. Veel plezier in je eentje, misschien bevalt het je wel!

9. We nemen het allemaal voor lief

Want het festivalseizoen is toch de mooiste periode van het jaar.

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *