De 9 pijnlijkste plekken voor een tatoeage

Tegenwoordig kijken mensen er eerder raar van op wanneer je géén tatoeage hebt, dan wanneer je heel je lichaam vol hebt staan. Ze komen in allerlei soorten en maten en de mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige hebben een betekenis, andere laat je gewoon zetten omdat je het mooi vind. Wat je beweegreden ook is, het is jouw lichaam en jij mag daarmee doen wat je wilt. Ben jij iemand die al langer een tattoo wilt, maar er nog niet helemaal uit bent waar je hem wilt zetten? Wij zetten de pijnlijkste plekken voor je op een rijtje en werken onze weg van boven naar onder. Want wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden!

Hoofd

Sowieso geen aanrader, of je moet op een bendelid willen lijken die zojuist levenslang heeft gekregen. Ook doet het verdomd pijn wanneer een drillende tatoeëernaald over je schedel wandelt. Dit komt omdat je huid op je hoofd enorm dun. Daarnaast hoor je minstens een week lang het gezoem van de naald nagalmen in je oren. Niet chill.

Tatoeages-1
Credits: Donald Teel

Rug

De rug is een populaire plek voor een tatoeage. Hoewel je er zelf niet veel van kunt zien, zien we steeds meer ruggen die volledig getatoeëerd zijn. Op de bovenkant van de schouders zal het het minste pijn doen en zal heftiger worden naarmate je richting de wervelkolom gaat. Hier lopen namelijk alle belangrijke zenuwen en zul je toch echt even iemand z’n hand moeten vasthouden.

Borstbeen

Dit is misschien wel de pijnlijkste plek voor een tattoo. Volgens ervaringsdeskundige voelt dit alsof je huid wordt opengesneden met een heet mes. Klinkt aanlokkelijk. Toch?

Zij

Wanneer je een tattoo in je zij laat zetten drukt de naald rechtstreeks tegen je ribbenkast. Daarbij zal bij elke ademhaling je ribbenkast bewegen, wat het des te pijnlijker maakt én waardoor het zetten langer zal duren.

Elleboog

Niet een hele populaire plek, maar wel een rare. Een tatoeage op de elleboog kan heel verschillende worden ervaren. De één schreeuwt het uit van de pijn, terwijl de ander vrijwel niks voelt. Je komt er maar op één manier achter in welke categorie jij valt…

tatoeage-3
Credits: Etienne Boulanger

Binnenzijde arm en benen

De huid is op deze plekken er dun en daardoor enorm gevoelig als je hier een tattoo laat zetten. Ook lopen op je arm twee van de drie hoofdzenuwen, waardoor de pijn zal uitstralen naar je hele arm.

Handen

Dunne huid equals een pijnlijke plek voor een tattoo. Dit geldt vooral voor de handpalm en pols. Hier liggen veel gewrichten, botten en zenuwen en maakt je hand één van de pijnlijkste plekken voor een tatoeage.

Tatoeage-3
Credits: Jamakassi

Knie

Same story: dunne huid, dicht op het bot, gewoon ‘au’.

Scheenbeen

Je scheenbeen valt te vergelijken met een tattoo in je zij. De botten en spieren liggen erg dicht onder de huid waardoor de pijn intenser wordt. Denk maar aan die keer dat je met je scheen tegen een tafel aanstootte. Niet cool.

Voeten en enkels

Een plek die door de subtiliteit steeds populairder wordt. Toch is het door de dunne huid en het netwerk van botten, pezen en zenuwuiteinden geen prettige plek voor een tatoeage.

Tatoeages-4
Credits: John Tuesday
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *