Dit is wat je absoluut niet op je dating profiel moet zetten

Dating profiel

Daten blijft een dingetje. Helemaal in de gekke tijden waarin we nu leven. Dating apps maken overuren, maar wat zet je nou allemaal op je dating profiel en wat niet? Je dating profiel is natuurlijk een momentopname waarin je een allereerste indruk maakt op een potentiële match. Naast de foto’s is een omschrijving ook erg belangrijk. Deze kan namelijk een grote impact hebben op hoeveel je succes gaat hebben.

Je moet je dating profiel zien als een soort cv. Daar zet je ook niet alles in. Daarom geven wij je wat tips wat je nou wel en niet op je profiel moet zetten.

Do’s and dont’s voor je dating profiel

Voordat we verder gaan met wat tips, willen we even zeggen dat er geen goed of fout bestaat bij het invullen van jouw profiel. Het gaat erom dat je jezelf blijft en vooral doet wat voor jou goed voelt.

Stay positive

Als eerste is het belangrijk om positief te blijven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat positieve mensen aantrekkelijker worden gevonden dan negatieve. Wanneer je een negatieve toon aanzet op je dating profiel, kun je verbitterd en pessimistisch overkomen. Niet wat je wilt.

Leugentje om eigen bestwil

Het kan verleidelijk zijn om een klein leugentje om eigen bestwil in je profiel te sneaken. Bijvoorbeeld over je lengte. Niet doen! Je zult hier uiteindelijk alleen jezelf mee hebben, want je date zal snel genoeg merken dat je niet helemaal eerlijk bent geweest. En laten we eerlijk zijn, bedrog is niet het beste begin van een relatie.

Dating profiel-5
Credits: Startup Stock Photos

Emoji’s

Hoewel emoji’s een leuke opvulling voor je profiel kunnen zijn, raden we je aan om hier niet in door te slaan. Emoji’s worden door iedereen anders geïnterpreteerd, waardoor potentiële matches jouw boodschap misschien niet begrijpen.

Hoge eisen stellen

Het lijkt misschien grappig om op een humoristische manier allerlei eisen te stellen waar je match aan moet voldoen. Toch kun je hier beter goed over nadenken, aangezien niet iedereen hier de lol van kan inzien. Zo sta ja al met 0-1 achter en kom je niet echt over als een aardig persoon.

Groepsfoto’s

Dit is een tip die vast vaker het gehoord, maar het is belangrijk om niet alleen groepsfoto’s op je dating profiel te mikken. Ze geven misschien wel een kijkje in je sociale leven, maar het kan op groepsfoto’s lastig te achterhalen zijn wie jij precies bent. Zorg er dus in ieder geval voor dat er op jouw profiel een foto tussen staat waar je alleen op staat. Niemand neemt namelijk de tijd om uit te zoeken wie jij bent op een groepsfoto. Dus dan heb je al snel een swipe naar links te pakken. Bye.

Dating profiel-1
Credits: cottonbro

Teveel informatie

Een bio die tot de nok toe gevuld is kan erg opdringerig overkomen. We hoeven je niet te vertellen dat je persoonlijke informatie zoals een adres of telefoonnummer niet op je dating profiel moet delen. Laat iets aan de verbeelding over en geef je daarom niet helemaal bloot in een omschrijving.

Te weinig informatie

Oke, het is dus niet goed om teveel bloot te geven, maar het is ook niet goed om helemaal niks in je beschrijving te hebben. We snappen dat het misschien verwarrend is, maar bekijk het is zo. Zou jij eerder iemand liken die alleen maar leuke foto’s heeft. Of iemand waarvan je al een klein beetje persoonlijkheid ziet door een korte beschrijving.

Daarnaast kan het lui overkomen als je niks in een beschrijving hebt staan, alsof het je allemaal niet zo boeit. Dat is natuurlijk ook niet wat je wilt overbrengen.

Dating profiel-2
Credits: Cottonbro