ADE Online: dit zijn de events die je zeker niet mag missen

ADE Online-7

Oktober is altijd een maand waar we reikhalzend naar uitkijken. Dan is Amsterdam namelijk bijna een week lang hét ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek. De stad kleurt tijdens Amsterdam Dance Event zwart-geel en honderduizenden mensen uit de hele wereld dansen tot de zon op komt, and then some.

Dit jaar gaat het door dat verdraaide coronavirus wat anders. ADE Online is the way to go dit jaar. Een gratis virtuele ervaring van al het moois dat we van Amsterdam Dance Event kennen, rechtstreeks in jouw woonkamer.

De programmering van dit jaar biedt een veelvoud aan livestreams, concerten en shows van het ADE Specials-programma live in Amsterdam aan, net als een kijkje achter de schermen van artiesten over de hele wereld, interactieve workshops & masterclasses, DJ-sets, artistieke cross-overs, een uitgebreid film- en documentaireprogramma en andere creatieve mooiigheden.

Wij zouden Mellowed niet zijn als we de tofste events van ADE Online niet voor je op een rijtje zetten!

ADE Online: must sees

Fontys ACI Presents: Future of Live Events | 21/10 | 15:00

Door COVID-19 is de hele festivalscene zo goed als verdwenen. Desalniettemin heeft het ook verrassend veel nieuwe kansen gecreëerd voor festivalorganisatoren. Dit panel gaat het gesprek aan met sprekers van drie grote internationale festivals die allemaal een andere kijk hebben op de huidige situatie. Het panel bevat onderwerpen als de organisatie van de evenementen van dit jaar, livestreams en hun impact, en hun verschillende visies op de toekomst van de evenementenindustrie.

A New Dimension: The CDJ-3000 Product Walkthrough hosted By Pioneer DJ | 21/10 | 18:00

Op de redactie zijn we gek op DJ-gear, al is het maar om te kijken waarmee we onze vrijmibo next-level kunnen maken. Ontdek de CDJ-3000, het gloednieuwe vlaggenschip van Pioneer DJ. Rob Anderson, Product Planning Manager van Pioneer DJ Europe, demonstreert de innovatieve nieuwe functies die mogelijk worden gemaakt door de geavanceerde micro-processing unit van het apparaat, die een nieuwe wereld van creatieve mogelijkheden biedt.

ADE Online-2

DISTANT DANCEFLOORS: COVID-19 and the Electronic Music Industry Documentary Screening hosted by Pioneer DJ | 21/10 | 18:00

Terwijl de wereld zich waagt aan het ‘nieuwe normaal’, brengt Pioneer DJ je DISTANT DANCEFLOORS: COVID-19 AND THE ELECTRONIC MUSIC INDUSTRY.

Een documentaire over de afgelopen 6 maanden door de ogen van Blond: ish, Eats Everything, Honey Dijon, Luciano, Rebuke en verschillende andere grote namen uit de scene.

Zullen livestreams populair blijven als we terugkeren naar clubs en festivals? Is dit een kans om de branche ten goede te veranderen? Welke impact hebben de honderden en duizenden mensen gevoeld, die in hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de industrie? Kan de dansvloer bestaan ​​in een tijd van sociale afstand? In deze interessante documentaire gaan ze hier dieper op in.

ADE Online-3

Fontys ACI presents: Smart Data Use by Artists | 22/10 | 15:00

Het panel is voornamelijk gericht op het gebruik van data in de muziekindustrie om jonge professionals, aspirant-producers, jonge managers of elk ander veelbelovend individu in de muziekindustrie te informeren over het gebruik van data.

Het publiek wordt aangesproken door een diverse groep professionals over data die betrekking hebben op typische dagelijkse ervaringen, enkele praktijkcases en enkele voorbeelden uit muziekcarrières. Het uiteindelijke doel is om jonge professionals bewust te maken van de enorme mogelijkheden die worden gecreëerd door de gegevens waartoe ze nu al toegang hebben, en om een ​​licht te werpen op de ethiek van big data.

Fontys ACI Presents: Youth in COVID times | 23/10 | 15:00

Deze 45-minuten durende discussie tussen de evenementenindustrie, vertegenwoordigers van de jeugd van vandaag, een psycholoog en leden van de Nederlandse overheid, is gericht op het creëren van synergieën en begrip over de toekomst van de livemuziekindustrie in een tijd van ongekende sociale veranderingen en onrust. .

Het gesprek zal gaan over de voortdurende ontwikkelingen met betrekking tot de evenementenindustrie en anticorona-gedrag, maar ook over de psychologische aspecten van muziek en feesten, of, zoals nu het geval is, het ontbreken van die essentiële onderdelen van jong en zorgeloos zijn. Het uiteindelijke doel van het panel is om alle verschillende kanten bij elkaar te brengen om hen te helpen elkaars behoeften en zorgen te begrijpen.

elrowshow powered by Desperados w/ Joris Voorn, Anotr, Franky Rizardo              | 24/10 | 18:00

Dat wij van elrow houden is een understatement. We f*cking love it! Deze elrowshow-serie,  een livestream-serie waar het wereldwijde merk elrow de beste internationale DJ’s op unieke locaties laat zien en waar de fans en het publiek live met elkaar in contact kunnen komen via  Zoom en op het hoofdscherm te zien zijn. Haal maar wat confetti in huis, want deze gaat heel nice worden.

ADE Online-1