Adidas ZX8000 Porcelain: de duurste sneaker ooit

Adidas heeft de handen ineengeslagen met de Duitse porseleinmaker Meissen voor een paar schoenen die waarschijnlijk als duurste sneakers ooit de boeken in gaat. We hebben het over de Meissen x Adidas ZX8000 Porcelain. Een waar meesterwerk.

Meissen x Adidas ZX8000 Porcelain

Dit kostbare model is geïnspireerd op de ‘Krater Vast’, een beroemde porseleinen vaas die in 1865 is ontworpen. Op de vaas vind je 130 verschillende designs, waarvan er vijftien terugkomen op wat hoogstwaarschijnlijk de duurste schoen evah gaat worden. Op Instagram zegt  Meissen het volgende: “De kern van deze unieke samenwerking is een harmonische samensmelting van twee iconen: de Meissen Krater-vaas en het ZX8000-silhouet van Adidas Originals. Als een testament van vakmanschap, kunst en grenzeloze creativiteit, is dit silhouet ongeëvenaard in zijn elegantie”

Duurste sneakers ooit

De Adidas ZX8000 Porcelain wegen samen 950 gram en staan sinds 7 december op de veilingsite Sotheby’s. De veiling loopt tot 16 december en naar verwachting gaan de sneakers 1 miljoen dollar(!) opleveren.

Als de schoenen dit bedrag gaat opleveren, gaat dit model de geschiedenis in als duurste sneakers ooit. Op dit moment staat dit record nog op naam van een paar Nike Air Jordan 1, dat gedragen is door Michael Jordan zelf in zijn beginperiode bij de Chicago Bulls. Voor dit paartje schoenen werd 560.000 dollar betaald, omgerekend een vette 463.0000 euro.

In onderstaande video zie je hoe de porseleinmakers van Meissen de Adidas ZX8000 Porcelain hebben gemaakt.