Alcohol brengt jouw ware persoonlijkheid naar boven

dronken-1

Begin jij als een klein kind te janken als je een glaasje teveel ophebt? Of verklaar je iedereen ineens je intense liefde? Ik doe het allebei tegelijk en let me tell you, dat is geen prettig gezicht… We schamen ons allemaal wel eens hoe we ons gedragen hebben na een dronken avond. Je alter ego wordt alsmaar duisterder hoe meer drank je in je mik hebt zitten. Nou zal ik je eens wat zeggen: volgens wetenschappers bestaat dat alter ego helemaal niet en brengt alcohol de échte jij naar boven. Interesting! 

Persoonlijkheid

Het onderzoek verscheen in wetenschappelijk tijdschrift Clinical Psychological Science, waarbij 156 deelnemers hun eigen persoonlijkheid moesten beschrijven: dronken of en nuchter. Vervolgens werd er de setting van een feestje nagebootst en moesten de deelnemers alcohol drinken en spelletjes spelen met anderen. Fucking chill trouwens.Vervolgens werd hun gedrag door zichzelf, het feestgezelschap en buitenstanders beoordeeld.

En wat bleek? De mensen die gedronken hadden van van zichzelf dat ze zich héél anders gedragen hadden dan normaal, maar de buitenstaanders die niet gedronken hadden vonden dat niet. Misschien wat extraverter, maar that was it. Een hele geruststelling. Of niet natuurlijk…

dronken-2
Source: Pixabay
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *