Alcohol mixen met energy drink heeft zelfde effect als cocaïne

Taste
// 26 mei 2020

Het kans soms lastig zijn om een stapavond vol te houden, vooral als je er al een lange dag op hebt zitten. Het lijkt dan misschien een logische oplossing om een wodka red bull in je smoel te gieten om je over dat dooie punt heen te helpen. Toch?

Misschien moet je hier toch maar even mee kappen, aangezien uit een onderzoek van Richard van Rijn blijkt dat het combineren van alcohol met energy drink hetzelfde effect op je brein heeft als het gebruiken van cocaïne.

Alcohol met energy drink

Bij het onderzoek maakten ze gebruik maakten van volwassen en nog-groeiende muizen. Wat bleek? De adolescente muizen, die alcohol gecombineerd met energy drank kregen, vertoonden dezelfde psychische en neurochemische symptomen als de adolescente muizen die cocaïne hadden gekregen.

De onderzoekers zeggen ook dat het de effecten van het gebruik van alcohol met energy drink aanhouden tot wanneer je al meerdere jaren volwassen bent. Ook zou het een negatief effect hebben op de manier waarop je later met drank en drugs omgaat. Ook zeggen de onderzoekers, dat je door het drinken van de alcohol met energy drank, je later meer cocaïne nodig hebt om dezelfde high te ervaren. Je tolerantie wordt namelijk opgebouwd.

Misschien is het wel verstandig om bij je volgende Jagerbomb jezelf even af te vragen of dit wel zo goed voor je is.

Energy drank

Categories
Taste