Alcohol verlengt leven 90-plussers aanzienlijk

Nog niet zo lang geleden overleed Francisco Núñez Olivera op 113-jarige leeftijd en was daarmee één van  de oudste mensen ter wereld. Hij dronk op zijn oude dag nog elke dag een glas rode wijn en wist daarmee iets wat wij nog niet wisten. Onderzoek wijst namelijk dat alcohol drinken na je negentigste je kans op doodgaan aanzienlijk verkleind. No joke, om precies te zijn: twee glazen bier of wijn per dag na je negentigste vergroot je kans om te blijven leven met 18%. Het zou zelfs gezonder zijn dan sporten! Niet dat sporten slecht is voor oudjes, maar 15 tot 45 minuten per dag sportten voor 90-plussers zou de kans op doodgaan  met (slechts) 11% verminderen.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Dr. Claudia Kawas van de University of California, die sinds 2003 meer dan 1600 90-plussers onderzocht. “Ik heb er geen verklaring voor, maar ik geloof er heilig in dat bescheiden alcoholconsumptie de levensduur verlengt,” vertelde ze aan U.S. News and World Report.

Ook zouden mensen ouder dan negentig volgens het onderzoek een grotere levenskans hebben wanneer ze een beetje overgewicht hadden. Een beetje, dus niet lijden aan obesitas. “Het is niet erg om dun te zijn wanneer je jong bent, maar het is erg slecht om dun te zijn wanneer je oud bent,” legde ze uit .

Dus, lieverd. Mocht je het geluk hebben om de 90 te halen, laat dat glaasje bier of wijn dan zeker niet staan. Je zou zelfs wat jaren kunnen winnen!

90-plussers
Credits: Cristian Newman
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *