Alcoholische dranken met de kleinste kans op een bierbuik

Johan Cruijff zij het al: “Elk voordeel heb z’n nadeel”.  En hoe spijtig het ook is, met alcoholische dranken is dit zeker het geval. Liters bier, late night pizza’s en te brak zijn om de sportschool in te duiken zorgt voor een lekker laagje spek op onze buik. In de wandelgangen ook wel een bierbuik genoemd. Niet iets wat we allemaal adoreren. En hoe gezellig dikke mensen ook zijn, we willen uiteindelijk wél nog gewoon in onze broek passen.

Onze vrienden bij Esquire zochten uit hoe je nog redelijk in vorm blijft, zonder al te veel alcohol te schrappen. Het is overigens geen wetenschappelijk onderzoek, maar wél goed getest.

Alcoholische dranken met de kleinste kans op een bierbuik

Light bier

In Amerika is het al jaren een hit, hier in Nederland begint het langzaamaan voet aan de grond te krijgen. Light bier bevat, net als alle andere lightproducten, namelijk weinig calorieën. Maar ook meestal weinig alcohol en weinig smaak. Dus het perfecte biertje als je een kutavond wilt hebben.

Speciaalbier

Speciaalbier, een ware calorieknaller. Toch is het een drankje waar je over het algemeen langer bezig bent met het discussiëren over de smaak dan met het drinken zelf. Dit houdt een dikke pens en overconsumptie in de hand.

Cocktails

Cocktails drinken we over het algemeen om er foto’s van te maken en op Facebook of Instagram te posten. Als we dan uiteindelijk de beste hoek en belichting hebt gevonden, nemen we pas een slok uit een indrukwekkend glas waar maar heel weinig drank in past. Goed voor de lijn, minder goed voor de portemonnee.

Rode wijn

Is goed voor je. Hebben we ooit ergens gelezen.

Witte wijn

Of was het witte wijn? Er zit in één van de twee in ieder geval veel suikers. Of allebei? Naja, meestal zijn wijnkenners slank. Net als Fransen.

Bierbuik-8
Credits: Kelsey Knight

Wodka

Smaakloos, geurloos, bevat maar 50 calorieën per shotje én heeft veel impact op je kortetermijngeheugen. Wat niet weet, wat niet deert. Chill!

Gin

Vergelijkbaar met wodka, maar dan net iets beter. Mits je het puur drinkt, want door de toevoeging van tonic lijkt het misschien gezond, maar bevat evenveel suikers als een blikje frisdrank.

Bourbon

Bourbon is gedestilleerd maïssap, en maïs zijn groentes, dus gezond. Denken we. Ook drink je bourbon puur, met een ijsblokje of klein scheutje water. En water bevat geen calorieën. Winning!

Bierbuik-7
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *