Mogelijk alcoholverbod op festival om 1,5 meter te kunnen waarborgen

Alcoholverbod

Vorige week schreven we al wat er vanaf 1 juli mag op festivalgebied. Hoewel er een hoop versoepelingen zijn aangekondigd in de laatste persconferentie, blijft de 1,5 meter-regel de norm. Organisatoren van concerten en evenementen pakken langzaamaan het werk weer omdat er geen maximum aantal bezoekers meer is, met de randvoorwaarde dat die bezoekers wel afstand van elkaar kunnen houden. Omdat dit bij festivals en anders grote evenementen moeilijk te realiseren is, komt hier mogelijk een alcoholverbod te gelden.

Alcoholverbod op evenementen

Dat liet Wouter Kolff van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid weten aan het AD:

“Je kunt je voorstellen dat het op evenementen moeilijker wordt om anderhalve meter afstand te houden naarmate mensen meer alcohol drinken en als de late uurtjes aanbreken”.

Ook Ahmet Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, is voorstander van zo’n eventueel tijdelijk alcoholverbod bij grote evenementen. Of een evenement überhaupt mag plaatsvinden hangt af van de gemeentes die een vergunning moeten geven en de kans is dus aanwezig dat ze dit als extra voorwaarden meegeven aan organisaties. Hierdoor kunnen mensen nog steeds naar evenementen, maar dan zonder de mogelijkheid om daar alcohol te drinken. Of organisaties dit ook zo’n goed idee vinden is nog maar de vraag, want er wordt doorgaans juist veel omzet gehaald uit de verkoop van drank. Als er een alcoholverbod geldt bij evenementen zullen er andere manier gevonden moeten worden om toch genoeg geld te verdienen zodat het rendabel is. Wellicht zul je dit dan terug gaan zien in de ticketprijzen.

Time will tell…

Credits: Lukas Eggers
Source :