Alle concerten en festivals tot ten minste 1 juni verboden

1 juni

Triest nieuws op deze maandagavond. Zojuist werd er in een persconferentie bekend gemaakt dat het alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni zijn verboden. Dit heeft natuurlijk de betrekking tot alle concerten en festivals die tot die tijd zouden plaatsvinden. Een maatregel die enorme grote consequenties heeft voor de kunst- en cultuursector.

Gecancelde evenementen

Evenementen op en rond Bevrijdingsdag en Koningsdag zullen geen doorgang vinden. Ook een aantal festivals zoals Lentekabinet, metalconventie Roadburn dance festival DGTL en het Rotterdamse evenement Motel Mozaique kunnen onder de nieuwe maatregelen niet georganiseerd worden.

Ook Paaspop, dat van 10 tot en met 12 april zou plaatsvinden in het Brabantse Schijndel niet door.Verschillende Brabantse media, waaronder het Brabants Dagblad, schreven eerder dat de opbouw van het festivalterrein stillag sinds er strengere maatregelen waren aangekondigd met betrekking tot het COVID-19-virus. Die maatregelen zijn tot en met minstens 6 april van kracht en nu dus zelfs tot 1 juni, terwijl Paaspop op 10 april zou beginnen.

Nieuwe maatregelen

De eerder gehanteerde ondergrens van 100 personen komt te vervallen. Alle concerten, festivals en theatervoorstellingen zijn dus verboden. De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei minister Grapperhaus.

We moeten met z’n allen inzien dat het menens is en we moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we een eind kunnen maken aan deze ellende. Blijf thuis, volg de richtlijnen van het RIVM en neem het alsjeblieft serieus.