Alles wat je moet weten over de clit piercing

clit piercing

Over dit onderwerp zijn de meningen nogal verdeeld. De één is helemaal voor, de ander gruwelt bij het idee alleen al. I’m talking clit piercings. Tot welk kamp je ook behoort, of gewoon nieuwsgierig bent wat het nou precies inhoudt, het kan nooit kwaad om je goed in te lezen voordat je een naald door je clit jaagt. Daarom in dit artikel alles wat je moet weten over de clit piercing.

Alle ins en outs over de clit piercing

Seksuele voordelen

Het zal je niet verbazen dat een clit piercing veel invloed heeft op je seksuele plezier. Het zit immers op één van de meest gevoelige plekken van het vrouwelijk lichaam, dichtbij een zenuw die een fijn gevoel geeft. Ook zet het meer druk op de clitoris en zorgt ervoor dat vrouwen sneller een orgasme krijgen, soms zelfs meerder in één sessie.

Piercen

Een naald door de huid doet pijn, period. Daarnaast is het met een gemiddelde prijs van €70,- ook redelijk prijzig. Er zijn twee soorten piercings: de clit piercing en de ‘clithood’-piercing. Bij de eerste gaat de piercing door de clitoris zelf en bij de ‘clithood’-piercing door het stukje huid wat de clitoris omringt. Inmiddels weten we dat ieder trutje een eigen kutje heeft en kan een piercing alleen wanneer de clitoris het toelaat. Het is dus mogelijk dat de piercer weigert omdat hij/zij er niet goed bij kan.

Nazorg

De nazorg bij een clit piercing is uber belangrijk, de clitoris is namelijk geen fijne plek om een ontsteking te krijgen. Je kunt deze het beste schoonhouden onder de douche. En hoe lekker een bad nemen kan zijn, doe dit niet met een clit piercing. In een bad week je in je eigen bacteriën en dit kan voor een infectie zorgen.

Ook hebben we je aandacht even nodig voor het volgende: het is een heel slecht idee om de eerste paar weken (minimaal twee) na het zetten van een clit piercing seks te hebben. De piercing mag namelijk niet in contact komen met sperma of speeksel. Kun je het écht niet laten, gebruik dan een condoom en laat jezelf niet beffen. Het duurt ongeveer acht weken totdat de clitoris genezen is van een piercing en in die tijd wordt masturberen ook afgeraden i.v.m. het overbrengen van bacteriën. Al met al dus best wel een onderneming, waar je van te voren goed over na moet denken.

Risico’s

Er zitten best wat risico’s aan het laten zetten van een clit piercing. Vooral bij de piercing waar de naald door de clitoris zelf gaat en niet de omliggende huid. Hierbij zou de zenuw die door de clitoris loopt beschadigd kunnen raken, wat tot gevoelloosheid kan leiden en afbreuk doet aan de seksuele functie. Dat wil je niet.

clit piercing
Credits: Charles Deluvio
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *