Deze app checkt of je stoned bent

Je kan makkelijk bij jezelf nagaan of je nou wel of niet genoeg gezopen hebt. Als je je smartphone nog kunt gebruiken, je sleutels nog hebt en pas één keer gebrokt hebt, ben je oke. Bij het gebruik van cannabis is het wat lastiger. Want wanneer ben je nu écht high? Voor als je na je derde joint toch nog even een bevestiging zoekt, hebben knappe koppen van de Universiteit Chicago een app waarvan ze hopen dat ze een antwoord kunnen geven op de vraag die een stoner zich op een bepaald moment stelt: “ben ik eigenlijk high?”. De resultaten van hun laatste onderzoek suggereren dat ze op de goede weg zitten om zo’n app in elkaar te flansen.

‘Am I Stoned’

De onderzoekers wierven 24 gezonde vrijwilligers, die regelmatig een toeter roken, om de app ‘Am I stoned‘ te testen. De test bestond uit een random, gecontroleerde en dubbelblinde proef die bestond uit verschillende sessies. In verschillende sessies namen de vrijwilligers eerst een pil met 0, 5, 7 of 15 milligram THC, het stofje in softdrugs dat ervoor zorgt dat je helemaal high in de sky bent. Zo’n twee uur later voerden ze een opdracht uit op de telefoon uit om te beoordelen of ze een of andere beperking hadden.

De opdracht duurde duurde twintig seconden, waarin ze twee puntjes op het scherm moesten aantikken met de niet-dominante hand. Aan het einde van de rit hadden de personen die zo stoned als een garnaal waren een abominabele prestatie neergezet.

De ontwikkelaars zijn nog volle bak bezig om de app zo neer te zetten, dat het straks ook daadwerkelijk gedownload kan worden. Zoals het er nu naar uitziet, wordt de app in de zomer gelanceerd.  Kan je op een mooie, zwoele zomeravond toch mooi checken of je begaaid bent. Waarschijnlijk wel;).

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *