Amsterdam Open Air lanceert eigen kledinglijn

See
// 15 mei 2019
Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden in het Amsterdamse Gaasperpark. Doordat het festival in het eerste weekend van juni wordt gehouden, zien de bezoekers het vaak als het eerste festivalweekend mét veel zon. Door het brede aanbod aan muziekstijlen, is het festival een afspiegeling van het Amsterdamse nachtleven en de jongerencultuur. Ook zijn kunst en mode een belangrijk element op het festival. Deze zomer wordt dit laatste  element versterkt door een bewustmakingscampagne met eigen kledinglijn en een duurzame markt.

Amsterdam Open Air kledinglijn is écht duurzaam

Hiervoor hebben zij de handen ineengeslagen met ontwerpster Lizzy van der Ligt van Le Café Noir Studio en Unrobe. Samen presenteren zij een ethisch verantwoord geproduceerde kledinglijn van organisch katoen. Uhm, organisch? Juist. In vergelijking met normaal katoen bespaar je bij het productieproces van organisch katoen gemiddeld 91% water. Om een beter beeld te vormen: een t-shirt van normaal katoen wordt geproduceerd met 2.700 liter water. Omgerekend is dat 2,5 jaar drinkwater voor één persoon. Aardig wat liters dat met organisch katoen wordt bespaard dus! Verder wordt er minder CO2 uitgestoten en ontvangen de arbeiders een marktconform salaris.

Steentje bijdragen

Amsterdam Open Air gaat deze samenwerking aan omdat er ontzettend veel mis is in de kledingindustrie. Daarnaast heeft het festival heeft een modebewust karakter en voelt zich daardoor geroepen om verantwoordelijkheid te nemen. Met behulp van de Amsterdam Open Air kledinglijn hopen zij haar bezoekers te stimuleren om bewustere keuzes te maken op het gebied van winkelen én de manier waarop we met kleding omgaan.

Niet verkeerd als je beseft dat Nederland jaarlijks meer dan 21,5 miljoen kledingstukken weggooit. Dit is zo’n 6,5% van alle ingekochte kleding. Zo’n kledingstuk wordt door Nederlanders gemiddeld maar zeven keer gedragen. Op 18 mei organiseert Amsterdam Open Air daarom een markt op de Westergas met alleen maar duurzame en tweedehands merken. Twee weken later kan je vervolgens in je nieuw gescoorde outfit genieten op het festival. Lekker bezig AOA!

 

 

 

Categories
See