Amsterdam verplicht herbruikbare plastic bekers op festivals

plastic bekers

De gemeente Amsterdam voert per 2019 twee maatregelen in om festivals te verduurzamen. De eerste daarvan is de invoer van herbruikbare plastic bekers (hardcups) met statiegeld, waarmee een einde wordt gemaakt aan de zee van plastic na een festivaldag. Daarnaast moeten op festivalterreinen stroompunten worden aangelegd, zodat het gebruik van vervuilende dieselgeneratoren teruggedrongen kan worden.

Duurzaamheid

Wethouder Duurzaamheid Marieke van Doorninck zei het volgende: “Met het aanleggen van vaste stroom- en waterpunten zijn de draaiende dieselgeneratoren en alle vrachtbewegingen voor het plaatsen van de generatoren en water op deze locaties verleden tijd. Door het instellen van een statiegeldsysteem voorkomen we een heleboel plastic dat anders niet zou worden gerecycled. Daarnaast reageren bezoekers er positief op als het evenemententerrein niet langer vol ligt met plastic bekers.”

Amsterdam festivalstad

In Amsterdam zijn honderden evenementen per jaar en is daarmee de belangrijkste festivalstad van Nederland. Veel van deze evenementen vinden plaats op een vaste locatie als de NDSM Werf of het Westergasterrein. De gemeente wil dat evenementenorganisatoren meer rekening houden met de stad en de bewoners en de schade voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt.

plastic bekers-1
Credits: Cedrik Mosquera
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *