Apple onthult nieuwe iPphone 14 tijdens live-event

iPhone 14

Gisterenavond was het dan eindelijk weer zover. Na drie jaar afwezigheid vond het altijd hoog geanticipeerde Apple live-event weer plaats, de persconferentie waar Tim Cook en consorten de nieuwe paradepaardjes van Apple aan de wereld te laten zien. De nieuwe iPhones en andere gadgets werden gepresenteerd, met als uitblinker natuurlijk de iPhone 14. Wij zetten alle specs en techs voor je op een rijtje.

iPhone 14

Inmiddels heeft de wereld al aardig wat iPhones gezien en eind van dit jaar mogen we alweer het veertiende kindje van Apple-familie verwelkomen. Tijdens het live-event gisteren hebben de top dogs van Apple alle ins & outs van de iPhone 14 gepresenteerd. Zo weten we nu dat de nieuwe iPhone aardig wat overeenkomsten heeft met zijn voorganger. Zoals de inkeping voor de sensoren en camera’s, net als de chip van de iPhone 14 hetzelfde is als de iPhone 13. Maar Apple zou Apple niet zijn als er ook wat vernieuwingen zijn doorgevoerd.

Vierling

De iPhone 14 komt in vier smaken: de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Het Super Retina XDR-display hebben afmetingen van 6,1 en 6,7 inch en de batterijduur van deze serie is aanzienlijk beter geworden. Zo kan de iPhone 14 20 uur aan video’s afspelen en de iPhone Plus zelfs tot 26 uur. De Pro en Pro Max kunnen tot 23 en 29 uur video’s afspelen.

Always-on scherm

Nieuw bij de iPhone 14 is  het always-on scherm. Wat dit betekent? Je kunt bijvoorbeeld altijd de tijd op je scherm hebben, ook als het toestel in stand-by staat. Dit gaat jou gegarandeerd schermtijd schelen.

Daarnaast hebben ze de camera ook verbetert, vooral wanneer het donker is. Tot 2,5 keer betere foto’s bij weinig licht met de hoofdcamera, en tot 2 keer betere foto’s bij weinig licht met de ultragroothoekcamera.

De groothoekcamera van de iPhone 14 Pro-modellen heeft een 48 megapixel-sensor, die het mogelijk maakt om video’s in 8K op te nemen. Bij weinig licht wordt informatie van de sensor samengevoegd en daalt de resolutie naar 12-megapixels. Een techniek die Android-telefoons al langer gebruiken. Ook is het formaat van de ultragroothoeksensor bijna verdubbeld, met pixels van 1,4 micron groot. Tevens heeft de selfiecamera voor het eerst autofocus gekregen. Thank god!

Een upgrade die over het algemeen minder wordt ontvangen is de prijs. Wat gaan ze kosten? Hieronder vind je de prijzen van alle vier de modellen. Kun je alvast beginnen met sparen.

  • iPhone 14 – €1,019,-
  • iPhone 14 Plus – €1,169,-
  • iPhone 14 Pro – €1,329,-
  • iPhone 14 Pro Max – €1,479,-

iPhone 14-3

iPhone 14-2
Credits: Apple